Connect with us

Actualitat

ARCA censura el “creixement desordenat” de parcs fotovoltaics en espais rurals i agraris de Mallorca

ARCA censura el "creixement desordenat" de parcs fotovoltaics en espais rurals i agraris de Mallorca

L’entitat defensa la transició energètica, però no “a qualsevol preu”

L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha traslladat aquest dimarts als grups parlamentaris la seva preocupació pel “creixement desordenat” de la indústria de producció energètica solar en espais rurals i agraris de Mallorca.

L’entitat ha destacat que la naturalesa, el paisatge agrícola i els elements etnològics i arquitectònics són “una unitat paisatgística d’un valor incalculable” i que qualsevol mesura que pugui suposar un impacte negatiu per al paisatge “s’ha d’evitar”, ha advertit en un comunicat.

ARCA ha defensat les mesures adoptades cap a la transició energètica però ha rebutjat que els parcs de plaques solars s’instal·lin en el paisatge “a qualsevol preu”.

L’entitat ha assegurat que “preocupa” l’eliminació dels informes d’impacte ambiental en aquestes zones, especialment aquells que afecten l’expansió dels parcs fotovoltaics. Ha argumentat que els parcs fotovoltaics són indústries i que “s’haurien de tractar com a tals per a la seva implantació”, atès que el seu impacte paisatgístic és significatiu.

L’associació també ha exigit una fiança que cobreixi la desinstal·lació d’aquestes plaques solars i altres instal·lacions una vegada hagi acabat l’explotació industrial.

Són tendència