Connect with us

Actualitat

El camí públic de Cala Varques roman barrat i aquestes són les conseqüències

El camí públic de Cala Varques roman barrat i aquestes són les conseqüències

Pintades de protesta a les barreres i trams de paret de pedra esbucats per tal d’obrir pas als vianants

És també una de les polèmiques de cada estiu en el municipi de Manacor i també a la zona de Cala Varques. L’únic sender d’accés directe que té la platja roman un any més tancat per part de la propietat qui des de fa anys ve denunciant que el transit lliure de persones per la zona li està provocant molt de problemes. Però la situació ve d’enrere. Els primers problemes entre els propietaris i els usuaris de la platja es remunten a l’any 1989, arribant, fins i tot, a produir-se episodis realment greus en la zona de conflicte, com el fet que alguns vehicles estacionats en aquest camí arribessin a ser incendiats.

A tot aquest embull, cal afegir uns certs incompliments polítics. Fa ara dos anys, durant el mandat del pacte entre El Pi, PP i AIPC/SyS, el govern municipal es va comprometre a obrir novament les portes d’accés pel camí, ja que la postura municipal vènia avalada per un informe jurídic. De fet, el mateix Catàleg municipal de Camins Públics del municipi, redactat fa uns anys, reconeix la titularitat pública d’aquest accés. Pedro Rosselló, que va ser batle la passada legislatura durant els dos primers anys de mandat i posteriorment regidor de Medi Ambient, es va comprometre a negociar amb la propietat la reobertura de les barreres. Dos anys després, la situació continua sent la mateixa i les protestes per part dels usuaris continuen succeint-se. Com pot veure’s en les imatges que acompanyen a la notícia, fins i tot alguns ciutadans han decidit expressar el seu malestar per la situació mitjançant pintades de protesta en les mateixes portes que impedeixen l’accés.

Trams de parets de pedra del mateix camí que han estat oberts literalment amb la finalitat de facilitar el transit dels usuaris pels laterals de la finca.

Però la situació que es viu en la zona no acaba aquí. També adjuntem imatges on poden veure’s trams de parets de pedra del mateix camí que han estat oberts literalment amb la finalitat de facilitar el transit dels usuaris pels laterals de la finca. A tota aquesta situació, cal esmentar els problemes que també es van originar en la mateixa zona, fa ara dos anys, quan molts dels usuaris de la platja decidien estacionar els seus cotxes en els laterals del camí. Aquesta situació va aconseguir ser resolta, quan es va impedir el transit de cotxes pel camí en qüestió. L’accés a peu fins a la platja, ara com ara, continua sent una tasca impossible.

El Catàleg municipal de Camins Públics del municipi, redactat fa uns anys per l’Ajuntament de Manacor, reconeix la titularitat pública d’aquest accés

Són tendència