La família que regenta l’establiment, des de 1927, diu no poder fer front a la suma que li reclama el Bisbat de Mallorca en concepte de lloguer
El fet ha estat molt comentat aquest passat cap de setmana, després que Diario de Mallorca anunciés aquest passat dissabte que la família que regenta el restaurant situat al Puig de Sant Salvador, a Felanitx, havia decidit tancar el negoci per no poder fer front a la suma de doblers que li reclama el Bisbat de Mallorca en concepte de lloguer. La notícia va córrer com la pólvora per les diferents xarxes socials, fins al punt que el mateix dia es va posar en marxa una campanya de recollida de firmes per a evitar el seu tancament i demanar que el Bisbat reconsideri la seva postura en aquest sentit. Ara com ara s’han recollit gairebé 400 firmes en favor de la continuïtat del negoci de restauració.
Després de més de quatre mesos amb l’establiment tancat, arran de l’estat d’alarma, els qui regentaven el negoci van mantenir una trobada amb el Bisbat per a analitzar la ‘nova normalitat’. Però pel que sembla poc es va poder negociar, segons les mateixes fonts. La diòcesi els va reclamar els doblers del lloguer dels mesos de confinament, i que suposa una suma de 6.000 euros. Els encarregats de gestionar el negoci confiaven, que donades les excepcionals circumstàncies, aquesta quantitat no hauria de ser abonada.
La polèmica generada entorn del tancament, va obligar al fet que el mateix Bisbat de Mallorca dissabte passat fes pública una nota de premsa per a donar a conèixer la seva postura entorn del cas. El comunicat del Bisbat diu el següent:
“Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació que el Bisbat ha forçat la sortida de la família que fins fa pocs dies regentava la Fonda de Sant Salvador, volem exposar la nostra versió dels fets, que s’acosta més a la veritat del que realment ha succeït i dels qui ho han viscut més de prop.
La decisió d’abandonar el restaurant ha estat presa únicament per la família. Una decisió que feia anys que rumiaven i que la crisi sanitària i econòmica ha accelerat. El Bisbat i la Parròquia de Felanitx no tenien cap intenció de revocar-ne el contracte, ans al contrari, se’ls va intentar animar a continuar fent-los suggeriments i propostes perquè el restaurant prengués més força. Manifestam que ens sap greu la seva partida, una partida que no desitjàvem de cap manera, però que ells tenen clara i estan afectats, no tan sols pels comentaris sensacionalistes i poc adients que s’estan fent, sinó també per no poder mantenir un negoci que crearen els seus padrins i pares.
“La decisió d’abandonar el restaurant ha estat presa únicament per la família. Una decisió que feia anys que rumiaven i que la crisi sanitària i econòmica ha accelerat”, segons el Bisbat
Cert que es fa un estudi de la sostenibilitat del Santuari de Sant Salvador ja que, a més d’estar endeutat per les obres de restauració que es feren fa deu anys, es tanquen els comptes anuals quasi en vermell. Per aquest motiu s’han mantingut entrevistes amb les empreses que hi tenen cau per estudiar la situació. Amb les dues empreses s’ha arribat a l’acord de pagar la meitat del lloguer i que se’ls donarien totes les facilitats per poder-ho fer.
Volem, amb aquesta explicació, fer callar comentaris malintencionats i potenciar la recerca de la veritat així com no fer judicis sense un coneixement de causa”, conclou la nota.