Connect with us

Actualitat

Capturades una setantena de serps a tres municipis del Pla de Mallorca

Capturades una setantena de serps a tres municipis del Pla de Mallorca

A Lloret, Maria de la Salut i Sineu

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, amb el batle de Lloret, Antoni Bennàssar, han presentat, aquest dijous, les primeres dades del Pla de control de serps introduïdes a Mallorca. Des que el maig passat es va fer entrega de les primeres gàbies, Lloret, Maria i Sineu han aportat 68 exemplars que ja s’han pogut analitzar a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Tot i que fins que acabi la temporada no es podran tenir dades globals de la totalitat dels municipis que formen part de la Mancomunitat del Pla, el cert és que, fins el moment, les captures no han estat homogènies i es percep una major incidència als municipis més centrals de l’illa. Sigui com sigui, i com a part del pla, els responsables municipals col·laboren estretament amb la Universitat a través de l’entrega dels exemplars capturats, el que facilita l’ampliació del coneixement sobre aquestes espècies introduïdes.

Cal recordar que, a banda de les gàbies facilitades als ajuntaments, des del 12 de maig – i sempre amb cita prèvia – el COFIB ha cedit 61 gàbies a particulars d’altres municipis de Mallorca que s’hi han posat en contacte. Aquestes gàbies es cedeixen gràcies a la col·laboració amb el programa de la Unió Europea PDR, gestionat a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA).

A Mallorca hi ha dues espècies d’ofidis d’introducció antiga, la serp de garriga i la serp d’aigua, actualment considerades com a pròpies i que conviuen amb la biodiversitat actual a l’illa. En la darrera dècada s’ha produït un procés de colonització accidental per part de dues noves espècies: la serp de ferradura i la serp blanca. Tot i ser dues espècies inofensives per a les persones i animals domèstics, la presència d’aquestes genera alarma social, especialment a les àrees urbanes a causa de la seva activitat principalment diürna i lligada a ambients humanitzats.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com