Connect with us

Oci i Cultura

El Teatre de Manacor i el Teatre Principal de Palma signen un conveni per tal de millorar l’oferta cultural d’arts escèniques

El Teatre de Manacor i el Teatre Principal de Palma signen un conveni per tal de millorar l'oferta cultural d'arts escèniques

L’acord té per objecte promoure la programació i circulació d’espectacles entre les dues ciutats

Aquest dijous migdia s’ha duit a terme la signatura del conveni de col·laboració entre l’Institut Públic del Teatre de Manacor i la Fundació Teatre Principal de Palma, amb l’objectiu d’establir una programació conjunta d’arts escèniques i musicals. Així, la idea principal és seguir promovent, organitzant, gestionant i patrocinant tota classe d’actes, exhibicions i activitats tendents al desenvolupament i foment de la cultura, les arts i l’ocupació de l’oci.

El Teatre de Manacor desenvolupa des de fa més de vint anys una activitat cultural singular dins Mallorca, caracteritzada per una programació única dins la Part Forana pel que fa a la qualitat i intensitat. És des d’aquest punt de vista, que la col·laboració amb el Teatre Principal és encara més important.

Segons el conveni, que durarà un any natural, l’acord té per objecte “promoure la programació i circulació d’espectacles entre Palma i Manacor, per tal de millorar l’oferta cultural d’arts escèniques i música a Mallorca”.

Pel que fa als aspectes tècnics, el conveni marca que s’ha de crear una comissió de seguiment amb els responsables d’ambdues institucions, que s’han de reunir de manera periòdica un mínim de tres vegades l’any. Aquesta Comissió ha d’estar formada per l’equip de direcció del Principal i del Teatre de Manacor i n’ha d’exercir la secretaria la persona que el Principal designi. Així mateix, cadascuna de les parts disposa d’un sol vot, de manera que els acords s’han de prendre per consens.

Finalment, i quan als aspectes econòmics, el Principal ha de pagar un 60 % de la seva aportació en la signatura del conveni i el 40 % restant, a partir del començament del segon semestre de l’any.

La signatura d’aquesta conveni permetra que obres com  «Tot esperant Godot» (Sala Beckett), «Els Ocells» (La Calòrica), «La Gavina» (Focus), «T’estimo si he begut» (Dagoll Dagom) i «Clitemnestra» (producció del Principal), passin a formar part de la programació del Teatre de Manacor.

A l’acte de signatura, hi han estat presents el gerent del Teatre de Manacor, Tomeu Amengual, el gerent del Teatre de Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el regidor de Cultura, Mateu Marcé.

El Teatre de Manacor i el Teatre Principal de Palma signen un conveni per tal de millorar l'oferta cultural d'arts escèniques

La consellera insular de Cultura, Bel Busquets, el gerent del Teatre Principal de Palma, Josep Ramón Cerdà, el gerent del Teatre de Manacor, Tomeu Amengual, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el regdior de Cultura, Mateu Marcé.

El gerent del Teatre de Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, ha destacat que “l’acord permetrà compartir despeses quan venen produccions de fora de Mallorca i facilitar que les produccions i coproduccions del Teatre Principal de Palma puguin venir a Manacor”.

Per la seva banda, la consellera insular de Cultura, Bel Busquets, ha ressaltat que la firma del conveni “suposa la col·laboració ferma entre els dos teatres. El Teatre Principal de Palma és l’impulsor de les arts escèniques i musicals arreu de Mallorca. Però, també tenim clar des del primer moment que aquest impuls s’havia de fer de la mà de la xarxa de teatres i sens dubte el principal teatre, d’aquí la raó d’aquest conveni, és el teatre de Manacor, per la seva llarga trajectòria en qualitat de propostes i també en intensitat”.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat que “l’acord suposa principalment una col·laboració tècnica entre les dues parts, però que els grans beneficiats som tots: Hi surt guanyant la Cultura, és un projecte de país. Però, també tenim clar que Manacor ha de transcendir Manacor. La qualitat teatral de Manacor és indiscutible i cal aprofitar-ho més enllà del municipi”.

El regidor de Cultura, Mateu Marcé, finalment, ha valorat molt positivament l’agermanament de les dues ciutats en la promoció de la cultura.

Són tendència