Connect with us

Comunitat

El Servei de Salut confirma 4 brots nous a Balears, 3 d’ells a Mallorca

El Servei de Salut confirma 4 brots nous a Balears, 3 d'ells a Mallorca

Els afectats es troben lleus o asimptomàtics, excepte un cas que ha necessitat hospitalització

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.378 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, els mateixos que ahir ja que no s’ha notificat cap cas nou. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.273 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 1.980 corresponen a Mallorca, 98 a Menorca, 187 a Eivissa i 8 a Formentera.

Aquestes dades suposen que a les Illes hi ha 122 casos de la Covid-19 actius, 6 menys que ahir.

Brots notificats

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 4 brots nous a la comunitat. Els afectats es troben lleus o asimptomàtics, excepte un cas que ha necessitat hospitalització. Els brots són els següents:

 • Un brot familiar, detectat a l’illa de Menorca amb data de notificació de 9 de juliol: 3 casos positius (dos amb símptomes, cap d’hospitalitzat) i 5 contactes.
 • Un brot d’àmbit comunitari a Mallorca, amb data de notificació de 10 de juliol: 3 casos positius (dos amb símptomes, cap d’hospitalitzat) i 2 en seguiment.
 • Un brot d’àmbit laboral a Mallorca, amb data de notificació de 13 de juliol: 4 casos positius (2 amb símptomes i un d’hospitalitzat) i 30 contactes en seguiment.
 • Un brot d’àmbit familiar a Mallorca, amb data de notificació de 13 de juliol: 6 casos positius (cap no ha manifestat símptomes) i 4 contactes en seguiment.

Així mateix, detectats setmanes passades, queden 8 brots actius que s’han de sumar als 4 de nous:

 • Un brot familiar detectat a l’illa de Mallorca, d’àmbit familiar, amb data de notificació d’1 de juliol: 9 casos positius i 10 contactes estrets en vigilància.
 • Un brot familiar a Mallorca, amb data de notificació de 6 de juliol: 4 casos positius i 8 contactes en seguiment.
 • Un brot familiar localitzat a Mallorca, notificat el 6 de juliol: 4 casos positius i 14 contactes en vigilància.
 • A Mallorca, amb data de notificació de 6 de juny: un brot familiar amb 7 afectats positius (5 amb símptomes, però cap ingrés hospitalari) i 17 persones en seguiment.
 • A Mallorca, amb data de notificació de 6 de juny: un brot d’àmbit familiar amb 4 afectats positius (3 amb símptomes però cap d’hospitalitzat) i 5 contactes en seguiment.
 • A Mallorca, amb data de notificació de 25 de juny: un brot d’àmbit familiar amb 4 casos positius (2 amb símptomes però cap d’hospitalitzat) i 7 contactes en seguiment.
 • A Eivissa, amb data de notificació de 26 de juny: un brot d’àmbit familiar amb 10 casos positius (3 amb símptomes però cap hospitalització) i 12 contactes en seguiment.
 • A Mallorca, amb data de notificació de 29 de juny: un brot familiar amb 5 casos positius (1 amb símptomes però cap d’hospitalitzat) i 8 contactes en seguiment.

Des de començament de maig, l’equip d’infermeres rastrejadores d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID han identificat 17 brots a la comunitat i han localitzat 95 casos positius i han fet seguiment i proves a altres 169 persones identificades com a contactes estrets.

En el conjunt de les Illes hi ha 122 casos de la Covid-19 actius

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 149 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 21 casos en atenció hospitalària (4 a l’UCI) i 128 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 15 persones hospitalitzades, 4 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 108 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

Són tendència