Connect with us

Actualitat

L’abocament de gallinassa a finques rurals de Son Suau, són la causa de les males olors a Manacor

L'abocament de gallinassa a finques rurals de Son Suau, són la causa de les males olors a Manacor

Així ho determina un informe elaborat per la Conselleria de Medi Ambient, que el batle Oliver va fer públic en el darrer ple municipal

El grup municipal d’El Pi a l’Ajuntament de Manacor es va interessar en el darrer ple municipal celebrat aquest passat dilluns a Porto Cristo, pels darrers episodis de males olors que novament han aparegut a la ciutat i que duen camí de convertir-se en una mala costum amb l’arribada de l’estiu. L’últim cas, d’aquesta molesta i desagradable situació, es va viure fa només uns dies.

Pel que sembla, la situació és causada per l’abocament d’excrements de gallinassa a diverses finques de la zona de Son Suau, tal com va reconèixer el batle, Miquel Oliver, que va respondre a la pregunta formulada per la regidora, Bel Febrer, donant lectura a un informe elaborat per la Conselleria de Medi Ambient. En paraules del batle, des del Consistori eren conscients d’aquesta situació i dies enrera van decidir posar el cas en mans del Govern. Les finques que fan ús d’aquests tipus d’abonaments agraris compten amb tots els permisos per dur a terme aquesta activitat. S’està pendent d’un estudi per part de la direcció general de Recursos Hídrics, per tal de saber si aquesta mena d’activitats poden tenir alguna afectació a les aigües subterrànies de la zona, segons va reconèixer Oliver.

La gallinassa consisteix en un excrement o fems de les gallines, considerat un excel·lent adob per a la nutrició dels conreus. Oliver va manifestar que caldrà estudiar de quina manera es pot aconseguir minoritzar l’afecte que té aquesta actuació agrària sobre l’entorn urbà de la ciutat. De moment, no hi ha cap decisió pressa al respecte.

La regidora, Bel Febrer, va insistir en la necessitat de trobar una solució davant aquesta situació o del contrari “els veïnats de Manacor estaran condemnats haver de dur mascareta permanentment, al marge de la crisi sanitària”.

S’està pendent d’un estudi per part de la direcció general de Recursos Hídrics, per tal de saber si aquesta mena d’activitats poden tenir alguna afectació a les aigües subterrànies de la zona

Són tendència