Connect with us

Actualitat

S’extreuen 3.000 quilos de residus del fons marí de Cala Figuera

Enguany s’han retirat fins a tres barques fonades pels temporals dels últims anys

Actuacions d’aquest tipus ja s’han convertit gairebé en una tradició en el nucli costaner de Cala Figuera, amb l’arribada de les Festes de la Mare de Déu del Carme. Un any més, l’agrupació de Protecció Civil de Santanyí ha organitzat una neteja del fons marí del port. I com cada any ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí. Aquest passat dissabte, bussejadors de l’associació Protermar, l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí (SEMDESA), botiga de pesca Can Amengual, Protecció Civil de Calvià i Ports de les Illes Balears han retirat aproximadament 3.000 quilos de residus de tota classe de les aigües del nucli costaner, entre els quals destaquen tres embarcacions enfonsades que hi havia a la zona port. S’han necessitat una grua i tres camions per poder endur-se’n tot el que s’ha tret del mar. També si trobaren molts de neumàtics, plàstics i materials diversos, arrossegats pels corrents i acumulats al llarg del temps.

S'extreuen 3.000 quilos de residus del fons marí de Cala Figuera

També si trobaren molts de neumàtics, plàstics i materials diversos, arrossegats pels corrents i acumulats al llarg del temps.

L’agrupació de Protecció Civil de Santanyí va organitzar la convocatòria neteja, que com cada any va comptar amb col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí, els bussejadors de l’associació Protermar, l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí (SEMDESA), Protecció Civil de Calvià i Ports de les Illes Balears.

La batlessa pedània de Cala Figuera, Maria Victòria Klein, s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de l’acció organitzada per Protecció Civil: “fer coincidir aquesta tradicional neteja del fons marí amb les Festes de la Mare de Déu del Carme és una gran oportunitat per conscienciar a la gent de la importància de mantenir net aquest paradís que és Cala Figuera.Hem d’agrair a tots els bussos i col·laboradors la feina que fan, sense ells no seria possible; tot per aconseguir tenir el port de Cala Figuera en les millors condicions possibles”, ha declarat.

Han estat necessàries una grua i tres camions per poder endur-se’n tot el que s’ha tret de l’aigua

Són tendència