Connect with us

Actualitat

Santanyí signa un conveni de col.laboració amb Estel de Llevant

L’acord contempla la utilització d’un espai en el municipi per al desenvolupament d’un projecte per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Santanyí ha rubricat un conveni de col·laboració amb l’associació Estel de Llevant, que atén a malalts mentals i als seus familiars. Tot i que la cooperació entre ambdues institucions ve d’enrere, s’ha formalitzat un acord per a la utilització d’un espai al municipi santanyiner per al desenvolupament d’un projecte per a la inserció laboral de persones amb discapacitat.

L’Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars. L’activitat i els serveis d’aquesta associació registra des de fa anys un important creixement. L’entitat atén al voltant de 200 persones amb problemes de salut mental amb diversos serveis: centre ocupacional, inserció laboral, Centre Especial de Treball i formació dual. El nombre d’usuaris s’ha multiplicat per 5 des de l’any 2008. A més, sempre amb l’objectiu de millorar les condicions personals, socials i laborals de les persones amb problemes de salut mental, de les seves famílies, i de l’entorn on viuen.

Per l’Ajuntament de Santanyí és una gran satisfacció signar aquest tipus de col·laboracions amb entitats com aquesta. Per al batle, Llorenç Galmés, “la feina d’una institució com Estel de Llevant és primordial per al funcionament de la nostra societat, i des dels consistoris hem de fer tot el possible i més perquè tinguin les eines necessàries per continuar amb la seva tasca”.

Al 2016 es va posar la primera pedra i s’ha engegat la campanya “Un nou espai per a la salut mental”; tot per aconseguir que Estel de Llevant disposi per enguany d’unes noves instal·lacions on poder atendre als seus usuaris. Aquest projecte suposa molt més que disposar d’un edifici, és l’espai des d’on més persones amb un trastorn mental podran avançar en la seva autonomia personal i integració social i laboral amb millors condicions.

Són tendència