Connect with us

Opinió

Les mascaretes obligatòries

Les mascaretes obligatòries

M’han dit que és possible que algú estigui fent un gran negoci…

De cada dia estic més embullat amb aquesta cosa de la pandèmia. I tantes i instruccions, molt sovint contradictòries, em fan pensar que aquells que prenen les decisions estan més embullats que jo mateix. Intentaré, per tant, ser clar i explicar els meus dubtes, amb una esperança vana que algú me’ls pugui aclarir.

Per començar, ens diuen que som una comunitat on el virus està força controlat, tant que ens gastam milers d’euros en fer anuncis on un «famós» convida a la gent de fora a venir a Mallorca a compartir les nostres meravelles. I d’una altra banda ens imposen a tots l’ús de la mascareta, sota pena de multa, com si fóssim un dels indrets on els rebrots són més forts. S’ha dit que una de les raons d’aquesta mesura tan dràstica és acabar amb les festes il·legals, les conegudes «botellades». Però resulta que per beure no cal dur la mascareta posada; segons l’ordenança, es pot fer una reunió d’amics que no sobrepassi les 70 persones en un espai obert, per exemple un polígon industrial, o un safareig buit, i si aquestes persones no deixen de beure, no importa que duguin la mascareta (recordem que beure el carrer es regeix per les ordenances municipals i no per les sanitàries). De la mateixa manera, els educats turistes britànics que venen a Magaluf (i a altres indrets) tampoc hauran de dur mascareta, venen aquí per beure sense parar. I qui s’encarregarà de cobrar les multes a aquests subjectes? Ah, això tampoc sembla previst a l’ordenança.

He escoltat el que diuen els «experts» sobre la manera correcta d’usar les mascaretes i resulta que si no es fa amb l’esment que pertoca, i és força complicat, poden resultar encara més perilloses que el fet de no portar-ne. A més, resulta que les més corrents i recomanades, les d’un sol ús, estan molts d’anys a desaparèixer. Em deman com ens ho farem per eliminar aquesta quantitat exagerada de residus, i si això no crearà un problema greu al medi ambient, que ja està força maltractat.

Les multes poden ser una manera més de recaptar doblers

He comentat aquesta notícia amb dues persones que, per a mi, tenen força seny. M’han dit que és possible que algú estigui fent un gran negoci amb la fabricació i venda de les mascaretes, i, d’una altra banda les multes poden ser una manera més de recaptar doblers entre la bona gent que ja paga els seus impostos (els que no paguen impostos, aquí, tampoc paguen multes) i d’aquesta manera ajudar a mantenir els iots dels grans empresaris de l’hoteleria.

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència