Connect with us

Oci i Cultura

El biotecnòleg Guillem Mas Fiol serà el pregoner de les Festes de Sant Agustí de Felanitx

El biotecnòleg Guillem Mas Fiol serà el pregoner de les Festes de Sant Agustí de Felanitx

Actualment treballa a l’institut Pasteur de París en un projecte d’investigació, amb col·laboració amb l’OMS, per estudiar mostres del bacteri de la pesta bubònica provinent de diferents parts del món

El jove, nascut l’any 1995 a Portocolom encetarà les festes de Sant Agustí amb el tradicional pregó que tindrà lloc dia 21 d’agost a la balconada de la Casa de Cultura, a la plaça de Santa Margalida.

Guillem Mas, té 25 anys, és fill dels felanitxers Lurdes Fiol i Guillem Mas, té dues germanes. Ha format part de la Banda de Música de Felanitx, va crear l’Assemblea de Joves de Felanitx i ha col·laborat diferents estius en la investigació de les excavacions dels Closos de Ca’n Gaià a Portocolom. Quan va rebre la cridada per part de l’Ajuntament “me vaig mostrar agraït, és tot un honor que hagin pensat amb una persona tan jove per fer un acte tan important. Seran unes festes molt particular per la situació que vivim, unes dates molt especials sobretot per un felanitxer que viu fora de la seva terra”.

D’adolescent va ser monitor dels cursos d’estiu de vela lleugera, va rebre una beca i durant mig any va investigar sobre proteïnes microbianes. També va fer feina en el control de qualitat als Ramaders Agrupats de Felanitx.

Tot i la seva joventut la Conselleria d’Educació de les Illes Balears li va atorgar l’any 2018 el premi a l’Excel·lència acadèmica per a alumnes universitaris.

“Seran unes festes molt particular per la situació que vivim, unes dates molt especials sobretot per un felanitxer que viu fora de la seva terra”, ha declarat el pregoner

Són tendència