Connect with us

Comunitat

El Parlament vota en contra de l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan

aeroport de Son Sant Joan

Els partits que formen el Govern temen que les millores proposades per Aena siguin una “ampliació encoberta” per facilitar l’arribada de més vols

El Parlament balear ha mostrat aquest dimarts el seu rebuig al projecte d’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan que projecta Aena, una proposta polèmica que ha despertat un ampli rebuig social. La previsió de l’ens públic és invertir 260 milions d’euros a l’aeròdrom, però els partits que donen suport al Govern de Francina Armengol s’oposen ja que temen que aquestes obres impliquin un augment de les operacions de vol. Son Sant Joan va rebre l’any passat 29,7 milions d’passatgers dels que 22,2 procedien de l’estranger. El trànsit va créixer més d’un 5 per cent aquest mateix any.

Una quinzena d’entitats ecologistes s’han constituït en plataforma i han mostrat el seu rebuig a l’execució d’aquest projecte ja que asseguren que implicarà una major massificació de Mallorca durant els mesos d’estiu. La proposta de rebuig ha sortit endavant amb els vots de PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Podem, els tres partits que formen part del Govern a més de Més per Menorca, soci extern d’Armengol.

La inversió prevista per Aena preveu un augment de la zona comercial, una remodelació de la zona de trànsit cap als filtres de seguretat, una sala de recollida d’equipatges i més controls de seguretat i remodelació de les zones on estacionen les aeronaus. Els partits que formen el Govern temen que aquestes millores siguin una “ampliació encoberta” per facilitar l’arribada de més vols.

Són tendència