Connect with us

Comunitat

Satse denuncia el tancament de llits hospitalaris -136 a Balears- malgrat que “la covid-19 segueix”

Hospital de Manacor

El sindicat d’infermeria critica que, un any més, les “retallades d’estiu” als hospitals i centres de salut suposaran menys llits i menys infermeres

El Sindicat d’Infermeria (SATSE) ha denunciat el tancament aquest estiu de, almenys, 7.000 llits als hospitals d’arreu de l’estat, 136 en el cas de Balears, “per a estalviar doblers i no haver de contractar personal sanitari”, sense tenir en compte que “la covid-19 continua estant entre nosaltres” i “és possible una nova onada”.

En concret, i segons les dades recaptades pel sindicat en els diferents territoris del conjunt de l’estat, s’han tancat, almenys, 7.000 llits.

El sindicat d’infermeria critica que, un any més, les “retallades d’estiu” als hospitals i centres de salut suposaran menys llits i menys infermeres, infermers i fisioterapeutes per a atendre pacients i ciutadans, una cosa especialment greu després de l’emergència sanitària de la Covid-19.

SATSE denúncia que, en lloc d’implementar-se en cada territori un “pla de xoc” a l’estiu per a millorar l’assistència a pacients del coronavirus i a la resta de persones amb qualsevol altra patologia o problema de salut i reduir les llistes d’espera, “s’ha prioritzat l’estalviar doblers a costa de la salut i seguretat de ciutadans i pacients”.

“Cometen els mateixos errors de sempre i s’acredita que l’administració sanitària pública poc ha après de la greu crisi sanitària soferta pel coronavirus”, han afegit.

Són tendència