Connect with us

Actualitat

El wifi gratuït en espais públics arriba a Santanyí

El wifi gratuït en espais públics arriba a Santanyí

Cala d’Or, Santanyí, Calonge, s’Alqueria Blanca i es Llombards comptaran amb punt de connexió de franc gràcies a una subvenció europea

Pròximament, diferents espais públics del municipi de Santanyí comptaran amb accés a internet de manera gratuïta. I és que l’Ajuntament està instal·lant fins a cinc punts d’accés Wi-Fi a diferents nuclis del terme. Així, la Plaça Major de Santanyí, la plaça Eivissa de Cala d’Or la zona de la residència de s’Alqueria Blanca, la plaça Sant Miquel de Calonge, i el Centre Cívic des Llombards, són els punts on es podrà accedir a la xarxa de franc.

Aquest projecte es pot desenvolupar gràcies a la subvenció emmarcada en la iniciativa “connectar Europa”: iniciativa Wi-Fi per Europa. Es tracta d’un mecanisme d’ajuda a la prestació d’accés gratuït a xarxes Wi-Fi en espais públics, tant interiors com exteriors. Aquest finançament es podia destinar a la millora de xarxes existents o per la instal·lació de noves, com és el cas del municipi de Santanyí.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta del fet que aquesta instal·lació sigui una realitat ben aviat: “és una gran notícia que d’aquí poc tenguem en funcionament aquests punts de Wi-Fi als nostres pobles. Es tracta d’un projecte que feia temps que volíem desenvolupar, ja que eren molts els veïnats que ens ho havien demanat, i perquè volem que el terme estigui en permanent evolució i actualització, d’acord amb les demandes i necessitats dels residents i visitants”.

L’empresa encarregada de la instal·lació, Prophase Electronics SL, calcula que en poques setmanes els equipaments ja podrien estar operatius. Així que ben aviat les zones Wi-Fi del municipi de Santanyí ja estaran operatives.

Són tendència