Connect with us

Actualitat

Una de les cases de Sa Sínia de Portocolom serà cedida a l’Ajuntament

Una de les cases de Sa Sínia de Portocolom serà cedida a l'Ajuntament

Ports de les Illes i Club Nàutic també es quedaran cada un amb un habitatge, els altres tres restants sortiran a licitació

Dels sis edificis que hi ha al carrer Pescadors de Portocolom, la conselleria d’habitatge i transports n’atorgarà un al Consistori  de Felanitx que en farà un ús públic per la ciutadania. Aquesta cessió es fara efctiva mitjançant la firma d’un conveni que s’oficilitzarà durant aquest mes de juliol, segon ha informat el mateix Ajuntament.

L’equip redactor del projecte de ses cases de Sa Sínia ha fet feina amb els tècnics de l’Ajuntament de Felanitx elaborant un estudi on han recollit la història arquitectònica d’aquestes edificacions, recuperant plànols antics datats de l’any 1950 per tal recobrar l’estat original quan s’hagin de rehabilitar.

Una vegada signat el conveni l’Ajuntament obtindrà les claus i podrà començar a fer les actuacions que pertoquin per adequar-lo. L’equip de Govern municipal estudia instal·lar la biblioteca o reconvertir l’espai en un centre per fer diferents actes. El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha dit «és molt positiu per Portocolom poder disposar de més espais municipals. Preservarem l’indret a primera línia i creim que permetrà reconfigurar l’ús del centre cívic».

Ports de les Illes, Consistori i Club Nàutic es quedaran cada un amb un habitatge, els altres tres restants sortiran a licitació i per concurs seran adjudicats en el seu moment. En una reunió mantinguda per videoconferència entre Port IB i l’Ajuntament es va decidir que qui es quedi amb els altres edificis hauran de fer-se càrrec de les obres i adaptar la imatge externa al que marqui l’arquitecte del projecte. L’objectiu és recuperar la imatge antiga, la façana marítima d’un temps, que amb el pas dels anys ha estat molt modificada.

Recordem que aquests habitatges es troben en zona de domini públic. Ara fa dos anys, el juliol de 2018, Ports de les Illes va reclamar aquestes cases per donar-lis un ús públic.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència