Connect with us

Comunitat

El Parlament debatrà una proposta perquè els ajuntaments puguin disposar dels seus superàvits

Per tal de facilitar la reactivació econòmica

La portaveu del grup parlamentari socialista, Silvia Cano, ha demanat el suport de la resta de grups polítics a la proposició no de llei que es debatrà aquest dimarts en el Parlament perquè els ajuntaments puguin disposar dels seus superàvits i utilizar-los per a la reactivació econòmica.

Cano, en roda de premsa, ha recordat que es tracta “una reivindicació històrica dels socialistes que, en el context actual, cobra més sentit que mai”, segons una nota del PSIB.

“No té lògica que els ajuntaments tinguin 600 milions d’euros i que no els puguin usar”, ha afirmat la socialista, i ara, ha afegit, aquests doblers és especialment necessari per a lluitar contra la crisi econòmica que ha causat la Covid-19.

Quant a les negociacions del govern espanyol amb els municipis per a posar a l’abast dels ajuntaments aquests doblers, Cano ha recordat que el president Pedro Sánchez ja va autoritzar que disposessin de part d’aquests fons, però que “mentre arriba la solució, és positiu tornar a expressar aquesta reivindicació”.

Són tendència