Connect with us

Comunitat

Tres empresaris detinguts a Palma per carregar deutes dels negocis a un empleat

El muntant de doblers defraudats al perjudicat ascendeix a uns 20.000 euros

La Policia Nacional ha detingut a Palma a tres empresaris, tots d’un mateix nucli familiar, que van enganyar a un empleat perquè figurés com testaferro d’una empresa de pintures i ho van convertir en deutor de nombrosos impagaments.

Els tres detinguts estan acusats d’un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, contra la seguretat social i falsedat documental.

Els empresaris havien utilitzat a un empleat per generar deutes per impagaments i carregar-les sobre ell. Havien convençut a la víctima, treballador sense contracte, per fer-se autònom i situar-ho al capdavant d’una empresa de pintures per realitzar treballs varis a Palma.

Amb el temps, la víctima va començar a rebre embargaments de la Seguretat Social per impagaments de quotes i paral·lelament va contreure un deute important amb diferents proveïdors de la ciutat, tot això sense tenir coneixement i sense la seva autorització.

La recerca ha comprovat que els detinguts signaven comandes de material amb el nom de l’empresa del denunciant. També han confirmat amb diferents contractistes i proveïdors de material que els que realment gestionaven l’empresa eren els detinguts, mentre que el denunciant era un treballador més.

El muntant de doblers defraudats al perjudicat ascendeix a uns 20.000 euros. La recerca es va iniciar per part de l’Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (Ucrif) com a conseqüència de la denúncia interposada pel treballador.

Són tendència