Connect with us

Comunitat

30.000 treballadors han sortit dels ERTO i s’han reincorporat als seus llocs de treball, segons el Govern

L’atur a les Illes se situa en 74.293 persones

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha indicat avui que més de 30.000 treballadors de les Illes Balears han sortit ja dels ERTO per a reincorporar-se als seus llocs de treball el mes de juny. D’aquesta manera, el nombre de persones treballadores protegides per ERTO durant el mes de juny ha estat de 121.585 en el conjunt de les Illes, segons dades facilitades pel SEPE, 30.073 menys dels 151.658 que hi havia el mes de maig passat.

Negueruela també ha remarcat que les Illes Balears han estat la Comunitat més beneficiada per la protecció per ERTO juntament amb Canàries (20,6%), ja que el percentatge de protecció arriba al 24,4% del total de persones treballadores afiliades el mes passat estaven incloses dins d’un ERTO, mentre que la mitjana espanyola és del 9,9%.

Per Illes, d’aquestes 121.000 persones treballadores, el 78,2% són de Mallorca.

Quant a les dades d’atur, durant el mes de juny es van registrar a les Balears 74.293 persones desocupades. En termes intermensuals, l’atur s’estabilitza, registra un lleuger descens respecte a maig, amb 396 persones aturades menys (-0,53%), i juny es converteix així en el primer mes des que va començar la crisi sanitària de la COVID-19 en el qual l’atur decreix respecte al mes anterior. En el conjunt de l’Estat l’atur ha crescut un 0,13%, fins a situar-se en els 3,8 milions d’aturats.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència