Connect with us

Actualitat

Mobilitat presenta els PAET: Permetran freqüències entre Palma i Manacor cada 40 minuts

Mobilitat presenta els PAET: Permetran freqüències del tren entre Palma i Manacor cada 40 minuts

Els punts d’avançament, una vegada estiguin operatius, oferiran la possibilitat que dos trens es puguin creuar en determinats punts, així com millorar la regularitat del servei

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, juntament amb el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i el gerent d’SFM, Mateu Capellà, ha presentat aquest dijous a l’estació de Sineu el projecte dels Punts d’ Avançament i estacionament de Tren (PAET) en la línia ferroviària entre l’estació d’enllaç i la de Manacor.

La construcció dels PAET permetrà obtenir millores en l’explotació del servei, en el seu manteniment i prepara la línia per a un increment de freqüències, que podran passar a ser de 40 minuts.

El projecte del PAET inclou tres punts distints d’avançament i estacionament en la xarxa, que anirem desenvolupant progressivament.

-Els tres punts d’encreuament s’ubicaran:

-el primer, entre l’estació d’enllaç i la de Sineu (punt quilomètric 37,8)

-el segon, entre l’estació de Sineu i la de Petra (punt quilomètric 47,7)

-el tercer, entre l’estació de Petra i la de Manacor (punt quilomètric 58,6).

Cadascun dels PAET funciona com un petit desdoblament de la via, per a la qual cosa s’han d’instal·lar dos desviaments a la via general i executar tota l’obra d’ampliació de la plataforma, construcció de la superestructura de via, instal·lacions d’electrificació i instal·lacions de seguretat, que comprenen els elements de senyalització, enclavament, comunicacions i altres instal·lacions auxiliars necessàries per garantir el correcte funcionament del sistema.

Els punts d’avançament permetran:

– Creuar dos trens en determinats punts i, per tant, millorar la regularitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària en aquest tram: un eventual retard podrà ser recuperat mitjançant creuaments en PAET, afavorint el compliment dels horaris.

– Augmentar la capacitat de la línia, de forma que es podran incrementar les freqüències de forma significativa.

-Millorar l’explotació del servei i el manteniment perquè es podrà estacionar la maquinària necessària per al manteniment tant de la catenària com de la via (que ara són sempre als tallers de Son Rullan a Palma) i se facilitarà la recuperació del trànsit en casos d’avaria.

El primer PAET que s’executarà -i el que avui ha estat presentat pel conseller Marc Pons- és el segon, ubicat entre les estacions de Sineu i Petra, en el terme municipal de Sineu.

El Consell de Govern va autoritzar divendres passat la despesa destinada a l’ execució d’aquest PAET, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros.

La previsió és que les obres i la instal·lació de la tecnologia que es precisa s’iniciïn a principis de 2021. Paral·lelament s’anirà fent feina en l’execució dels altres dos PAETS.

Amb la posada en funcionament del primer dels PAETS que s’executarà (l’ubicat entre Sineu i Petra), juntament amb l’increment de personal/maquinistes (compromès amb els sindicats), les freqüències actuals Palma-Manacor cada 60 minuts podran passar a ser freqüències cada 40 minuts.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència