Connect with us

Actualitat

El govern municipal de Llucmajor es queda en minoria

El batle, Eric Jareño, decideix destituir als regidors de Llibertat Llucmajor per “falta de confiança”

Mogut inici del mes de juliol a l’Ajuntament de Llucmajor. El Consistori ha fet oficial aquest dimecres, malgrat que la notícia ja va ser avançada a alguns mitjans ahir capvespre, el cessament dels dos regidors de Llibertat Llucmajor, Alexandro Gaffar i Eloy Crusat, respectivament.

Segons el comunicat fet públic per l’Ajuntament, “la decisió ve motivada per la falta de confiança en els dos edils, per les seves actuacions als darrers mesos i per les tensions que han provocat amb altres partits del Consistori”, diu el text. “Aquests fets han alterat la tranquil·litat institucional i han provocat que es prengui aquesta mesura. El més important és preservar l’estabilitat del govern municipal, sobretot en una època en la qual la unitat d’acció ha de ser màxima per a reactivar la nostra localitat per la crisi provocada per la Covid-19”, ha declarat el batle.

Els regidors cessats han gestionat fins ara les àrees d’Economia, Funció Pública, Atenció a la Ciutadania a Urbanitzacions, Comunicació, Transparència, Participació Ciutadana, Transports i Mobilitat. Les competències seran assumides momentàniament pel batle, a l’espera d’una reunió entre els partits de l’equip de govern per a consensuar el repart de les corresponents àrees de govern.

Amb aquesta decisió, el pacte format pel PP, Cs i ASI intentaran governar en minoria, fet que sembla no serà fàcil. Alguns grups de l’oposició ja han avançat que descarten presentar una moció de censura.

Són tendència