Connect with us

Actualitat

Les prospeccions d’aigua a Sant Joan donen resultats positius

En una finca situada a pocs metres de distància de l’actual pou que subministra aigua al poble

Era una de les prioritats de l’Ajuntament de Sant Joan des de l’any 2017, tal com ha reconegut el mateix batle, Francesc Mestre. Existia la necessitat de trobar un segon pou de subministrament. D’una banda, la troballa permetrà duplicar les zones de subministrament, evitant problemes de desproveïment en cas d’avaria, i al mateix temps permetrà millorar la qualitat del servei. I és que les prospeccions iniciades en una finca situada en la part superior del poble, coneguda com Es Revellar, ha donat resultats positius, segons ha confirmat aquest dimecres el propi Consistori.

Els terrenys que acullen el nou cabal d’aigua es troben situats a molt pocs metres de l’actual i únic pou de subministrament. S’ha descartat que els corrents d’aigua subterrània de tots dos pous estiguin relacionades. Des de l’Ajuntament ja s’ha negociat amb la titularitat de la finca un possible arrendament simbòlic, que permetria poder aprofitar els recursos hídrics del lloc durant un període de 30 anys, prorrogables durant 30 anys més.

L’entrada a servei del nou pou de subministrament podria produir-se en un breu període de temps, tota vegada s’hagin superat satisfactòriament tots els tramitis administratius. El Consistori ja disposa dels motors d’extracció d’aigua. Únicament restaria habilitar la infraestructura necessària per a connectar el nou pou a la xarxa de subministrament general.

Són tendència