Connect with us

Actualitat

UGT té dubtes sobre la legalitat del decret de batlia de Capdepera

El Consistori va anunciar que el batle atorgaria de ‘manera excepcional’ competències de circulació a Protecció Civil amb motiu de la Mitja Marató de les festes del Carme

El sindicat de la Policia Local d’UGT a Balears ha avisat a l’Ajuntament de Capdepera que “vigilarà” el decret de batlia amb el qual es podrien atorgar competències de circulació a Protecció Civil amb motiu de la Mitja Marató de les festes del Carme, que anava a suspendre’s per falta de policies per garantir la seguretat dels participants.

En un comunicat, el sindicat ha assenyalat que dur mesos “intentant arribar a un acord” amb el consistori del municipi per regular les seves condicions retributives i de treball “però no està sent possible”, raó per la qual la plantilla de la Policia Local ha anunciat que deixa de fer serveis extraordinaris.

A més, han manifestat, no hi ha efectius policials suficients per prestar el servei. Per aquest motiu, l’Ajuntament va anunciar que la Mitja Marató i altres proves esportives de les festes del Carme se suspenien per no poder garantir la seguretat dels participants.

No obstant això, el director general d’Interior i Emergències, Pere Perelló, va afirmar a la pàgina web que sí que es realitzarien les festes, ja que mitjançant un decret de batlia puntual es poden atorgar competències de circulació a l’agrupació de Protecció Civil.

Per això, el sindicat ha alertat que si es realitza el decret, ho posarà en coneixement dels serveis jurídics per analitzar la seva legalitat i, en cas d’apreciar il·legalitat, emprendran les accions oportunes per atorgar competències de circulació a Protecció Civil.

Són tendència