Connect with us

Comunitat

Els centres d’Atenció Primària de Mallorca reprenen l’activitat assistencial aquest dimecres

Atenció Primària de Mallorca aposta per un nou model de gestió sanitària

Les unitats bàsiques que habitualment tenen una activitat mínima, com és el cas de S’Illot, continuaran temporalment tancats

Les unitats bàsiques de salut (UBS) d’Atenció Primària de Mallorca reprenen a partir d’aquest dimecres l’activitat assistencial. En el procés actual de desescalada es va decidir reprendre aquesta activitat assistencial de manera progressiva a la majoria de les vuitanta-sis unitats bàsiques de salut de Mallorca.

Hi ha alguna excepció, i majorment afecta algunes unitats bàsiques que habitualment tenen una activitat mínima, com és el cas del nucli costaner de S’Illot, on no reprendran l’activitat, que serà assumida pel centre de salut de referència.

El Servei de Salut, aprofitant la comunicació per anunciar la reobertura del servei en les unitats bàsiques de salut, ha recordat que aquests centres disposen d’un equip d’atenció primària format per un metge, un infermer i un administratiu. En aquest sentit, si algun d’aquests professionals es troba en una situació de risc davant la COVID-19 (personal amb patologies cròniques, majors de seixanta anys, etc..) els pacients es derivaran al centre de salut de referència.

Són tendència