Connect with us

Actualitat

Els ajuntaments estaran obligats a controlar l’ocupació de les platges

Els ajuntaments estaran obligats a controlar l'ocupació de les platges

Mitjançant la contractació d’informadors, la utilització de recursos municipals o bé establint controls policials

Amb el propòsit de respectar les mesures de distanciament obligatòries a les platges (que és d’un metre i mig entre persones o grups de persones) i controlar l’ocupació de les platges, els ajuntaments estaran obligats a establir un sistema que permeti controlar el compliment de la normativa en aquest sentit, ja sigui mitjançant la contractació d’informadors, la utilització de recursos municipals o controls policials.

Aquesta ha estat una de les principals recomanacions que s’han tractat aquest dimarts en una trobada tècnica, celebrada a Inca, sobre la Seguretat a les Platges de Mallorca. Una reunió que enguany ha estat marcada per la situació excepcional que ha provocat la COVID-19 i que té per objectiu l’adaptació dels plans de salvament i l’harmonització de les mesures de prevenció als usuaris de les platges.

Aquestes són algunes de les conclusions de la reunió:

Ordenació de l’ocupació de les platges

S’instal·laran cartells informatius dels nous usos a totes les platges per explicar les mesures de prevenció davant la COVID-19. Els municipis que tenguin platges poc accessibles (accessos amb poca amplària, per exemple) crearan circuits segurs, és a dir, diferents vies d’entrada i de sortida perquè no s’acumuli la gent. I és que la platja ha de ser un lloc segur.

Nous procediments en cas d’emergències a les platges

També s’ha tractat amb els coordinadors municipals de platges dels nous procediments de seguretat en cas d’emergències per prevenir contagis entre víctima i socorrista i socorrista i víctima. Els rescats es faran considerant la seguretat de l’equip humà de rescat, la seguretat d’altres persones que es trobin a la zona, les millors condicions possibles per a la persona rescatada i la utilització del menor temps possible en la intervenció, sobretot si es tracta de casos d’ofegament.

Les mesures concretes que s’aplicaran, entre d’altres, són:

Respirador manual: és imprescindible en els recursos materials de primers auxilis. Estarà disponible per als socorristes, amb bossa de reservori i connexió d’oxigen. Cada equip haurà d’estar proveït d’un filtre antiviral d’un sol ús, que s’ha de rebutjar després de cada ús per evitar contagis. La millora de la destresa en el seu ús ha d’estar garantida amb entrenaments molt freqüents. La tècnica del boca a boca està desaconsellada i davant qualsevol aturada respiratòria, freqüent en ofegaments, s’ha de ventilar amb eficàcia.

Materials de rescat: Són imprescindibles en l’era de la COVID-19 i s’han de considerar prioritaris els que ofereixin la possibilitat de mantenir més distància de seguretat. S’ha de garantir la desinfecció de tots els materials d’ús comú. Els socorristes han de tenir un equip de protecció individual (EPI) adequat davant la COVID-19. L’EPI és d’ús personal i intransferible i s’ha de rebutjar si hi ha sospita que s’hagi contaminat.

Per a atencions de primers auxilis no complicades, s’han d’usar sempre guants, màscara FFP2, ulleres integrals oculars o pantalla facial contra esquitxades, i col·locar la màscara quirúrgica d’un sol ús a la persona atesa​.

Si l’estat de la persona a la qual s’atén és crític i necessita una atenció d’urgència, s’han d’usar guants, màscara FFP3, ulleres integrals oculars o pantalla facial contra esquitxades i bata impermeable.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència