Connect with us

Comunitat

Canàries, a diferència de Balears, aconsegueix prolongar els ERTO més enllà del 30 de setembre

Balears i Canàries volen que els seus ports i aeroports "siguin les últimes infraestructures de l'estat a recuperar l'activitat"

La mesura excepcional, en reconeixement a les particularitats del territori insular, provoca una allau de crítiques a l’Executiu de Francina Armengol

Balears no pinta res a Madrid. Una vegada més ha quedat demostrat el poc pes polític i social que té el Govern davant l’Executiu de l’estat, curiosament del mateix color polític. L’última demostració, s’ha conegut aquest dilluns quan s’ha sabut que Canàries va aconseguir divendres passat, en l’últim moment, i després de mantenir negociacions a diverses bandes amb el govern espanyol el reconeixement a les seves “particularitats” com a regió ultraperifèrica de la UE i amb això la possibilitat que les seves empreses puguin continuar aplicant els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) més enllà de la data del 30 de setembre que, com es recordarà, es va aprovar el mateix divendres en Consell de Ministres.

Aquest nou reconeixement suposa un nou greuge amb Balears, que a diferència de Canàries no ha vist que el govern de Pedro Sánchez adopti cap mesura específica per a intentar suavitzar la seva sortida d’aquesta crisi sense precedents provocada per la pandèmia del coronavirus.

Malgrat que la patronal balear havia reclamat una prolongació dels ERTO fins almenys final d’any, l’acord aconseguit finalment tan sols es va aconseguir que les prestacions per desocupació associades als ERTO es prolonguessin fins a desembre per als fixos discontinus. Les critiques a l’Executiu d’Armengol per la seva falta de pes polític a Madrid han estat una constant en les últimes hores.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència