Connect with us

Vist a les xarxes

La UE mantindrà, excepte en casos puntuals, les fronteres exteriors tancades més enllà de l’1 de juliol

Només es permetrà l’entrada de vols procedents d’un petit grup de països

Tot i que l’1 de juliol era la data fixada per començar la desescalada pel que fa al transport internacional amb Europa, la Unió Europea està acabant de redactar aquests dies un acord que permetrà continuar el veto a la immensa majoria de tercers països.

Els països europeus fan comptes mantenir, excepte en casos puntuals, les fronteres exteriors tancades més enllà de l’1 de juliol. Només es beneficiaran d’aquesta primera desescalada un petit grup de països. Continuaran sent vetats els vols aeris procedents de països com els Estats Units, Rússia, Mèxic, el Brasil, l’Argentina, Xile, Singapur, l’Aràbia Saudita i Sud-àfrica, entre d’altres. Existeixen discrepàncies sobre els criteris per fer la selecció.

El criteri que es planteja des de Brussel·les és que els tercers països puguin entrar a la Unió Europea si registren menys de 20 casos nous de coronavirus per cada 100.000 habitants durant dues setmanes seguides.

Continuaran sent vetats els vols aeris procedents de països com els Estats Units, Rússia, Mèxic, el Brasil o l’Argentina

Són tendència