Connect with us

Comunitat

Antoni Amengual: “El Pi avui enceta una nova etapa amb l’aspiració de governar aquesta terra”

Antoni Amengual: "El Pi avui enceta una nova etapa amb l'aspiració de governar aquesta terra"

El nou president, que ha estat escollit per un 87,62% dels vots, ha qualificat el Congrés celebrat aquest dissabte a Inca “d’acte de cohesió i de reforçament

El Pi-Proposta per les Illes Balears ja té nou president. Antoni Amengual, que ha estat escollit amb un 87,62% dels vots, ha agraït els suport rebuts, al mateix temps que reconeixia que el partit deixa enrere uns mesos molt complicats després de la renúncia de Jaume Font, i que probablement hi ha un sector del partit descontent amb tot el que ha passat últimament i probablement hagin manifestat el seu esperit crític en el Congrés celebrat aquest dissabte. Segons Amengual, “la meva feina consisteix en convèncer al 12% dels vots emesos que han decidit no donar-me suport en aquests moments, mitjançant la feina que estem disposats a dur endavant durant els pròxims anys”. El nou president, una vegada acabat l’acte celebrat a Inca, ha manifestat que “avui El Pi enceta una nova etapa. Així ho he volgut expressar en el meu discurs de presa de possessió, amb un missatge més modern i adaptat a les circumstàncies actuals que són complicades i difícils“. Amengual ha fet incís en el fet que “el Pi no és mourà dels estatuts aprovats en els distints Congressos dels últims anys. És veritat que el missatge pot arribar d’una manera o un altre. Canviarem estratègies, formes d’actuar i també intentarem que el nostre missatge pugui aconseguir calar de manera ferma en les grans ciutats, que és allà on en realitat necessitam reforçar-nos, ja que en els pobles de l’interior (principalment a Mallorca) el projecte està bastant consolidat”. També ha manifestat que l’esperit d’El Pi, amb vista a l’any 2013, és presentar-se a les properes eleccions autonòmiques i municipals com una clara alternança de govern.

“Canviarem estratègies, formes d’actuar i també intentarem que el nostre missatge pugui aconseguir calar de manera ferma en les grans ciutats, que és allà on en realitat necessitam reforçar-nos”, ha declarat el nou president del partit regionalista

En el seu discurs, el nou president ha reivindicat una nova manera de fer política anteposant els interessos de les illes per damunt de les polítiques partidistes “curplacistes“. Ha anunciat que proposarà una reunió a la presidenta del Govern per demanar-li un gran pacte social i econòmic que englobi tota la societat illenca, que marqui el full de ruta per poder fer una transició estructural que “permeti situar les illes com una de les regions capdavanteres d’Europa.” En aquest sentit, ha apuntat “que no podem tenir tots els ous al mateix paner i hem de situar les illes molt més enllà del “sol i la platja“.

Antoni Amengual El Pi Congrés Inca

Antoni Amengual, ha estat escollit nou president d’El Pi, amb un 87,62% dels vots.

Amengual ha afirmat que “és el moment d’afrontar aquest gran repte que la crisi sistèmica provocada pel coronavirus ens han plantejat”. Segons Amengual, la resposta va més enllà d’un partit polític, ha d’englobar a tota la societat illenca i hem de ser capaços de liderar aquest un moviment.

Ha manifestat la seva absoluta disponibilitat per liderar aquest repte personal i polític “des de la sinceritat, des del bon judici i amb l’habilitat de convocar a tots els que viuen en aquesta terra al voltant d’un mateix propòsit: el futur de les nostres illes.”

“No podem tenir tots els ous al mateix paner i hem de situar les illes molt més enllà del ‘sol i la platja“‘

Són tendència