Connect with us

Actualitat

Santanyí reclama al Govern mesures urgents per pal·liar les conseqüències provocades per la crisi sanitària

Santanyí reclama al Govern mesures urgents per pal·liar les conseqüències provocades per la crisi sanitària

Principalment en matèria de conciliació laboral i familiar

L’Ajuntament de Santanyí ha aprovat aquest dijous una moció presentada per l’equip de govern per posar en marxa un pla de conciliació laboral i familiar. En la moció aprovada, es reclama al Govern de les Illes, desenvolupar de forma urgent un pla perquè es reprenguin en normalitat les classes presencials als centres educatius. També es demana que organitzi amb el Consell de Mallorca un programa complet d’escoles d’estiu amb activitats educatives, lúdiques i esportives en els centres educatius i altres instal·lacions públiques i privades, amb un preu simbòlic, i bonificat per a les famílies més vulnerables.

Entre les mesures reclamades a la moció, s’inclou establir bonificacions i ajudes fiscals a les empreses que fomentin el teletreball i altres mesures que ajudin a conjugar el dia a dia de treballadors amb menors a càrrec seu. Tal com ha explicat la batlessa del municipi, Maria Pons, “des dels ajuntaments estam fent un gran esforç per donar suport als empresaris i famílies dels nostres municipis, i sabem de primera mà quines són les seves necessitats. És per això que considerem que les institucions supramunicipals tenen una feina important en la qüestió de la conciliació, ja que tenen les competències per adoptar mesures transversals”.

En la mateixa línia, també s’ha reclamat ajuda urgent perquè els centres educatius disposin de protocols i material adequat per la seguretat sanitària a totes les instal·lacions. I a la Conselleria d’Educació també se li demana una pla per garantir l’accés, el suport i els mitjans per a tots els alumnes que estudien al municipi, i als que han d’anar a centres fora del seu poble. En total, l’equip de govern ha presentat fins a nou punts amb mesures que han comptat amb el suport de SUMA, i en alguns punts, del PSIB-PSOE.

Maria Escribano substitueix a Juli Fuster

Maria Escribano substitueix a Juli Fuster a l’Ajuntament de Santanyí

Un dels primers punts del ple celebrat aquest dijous a la sala d’actes de l’Ajuntament de Santanyí ha estat la presa de possessió de la nova regidora, precisament del PSIB-PSOE, Maria Vega Escribano, qui substitueix el fins ara portaveu del grup municipal, Juli Fuster. Tota la corporació ha desitjat molta sort i encerts a la nova regidora en la seva tasca de dedicació municipal.

Són tendència