Connect with us

Oci i Cultura

La Flama del Canigó arriba a Manacor

La Flama del Canigó arriba a Manacor

Es podrà visitar durant els pròxims dies a l’entrada de l’Ajuntament

Aquest dijous matí ha arribat a Manacor la Flama del Canigó, que quedarà instal·lada a l’entrada de l’Ajuntament. La Flama, arribà a Mallorca aquest passat dimarts 23 de juny, més concretament a Alaró.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. Aquesta tradició s’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, duta per voluntaris, es reparteixi per tot el país; en concret, la Flama arribarà enguany a més de tres mil pobles i ciutats. Finalment, el lema seleccionat per aquesta edició ha estat “Enguany encenc la flama per tu”, en homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. En el cas de Manacor, la Flama ha estat entregada per part del representant de l’Obra Cultural a Manacor, Serafí Lliteres, al batle, Miquel Oliver.

La Flama del Canigó arriba a Manacor

La Flama ha estat entregada per part del representant de l’Obra Cultural a Manacor, Serafí Lliteres, al batle, Miquel Oliver.

Lliteres ha volgut agrair la predisposició de l’Ajuntament de Manacor, que ha qualificat de “molt compromès amb el país, la llengua i la cultura”. Per la seva banda, el batle Oliver ha donat la benvinguda a la delegació de l’Obra Cultural Balear i ha deixat clar que l’arribada de la Flama és “un reconeixement al país i a la llengua des de la ciutat de Mossèn Alcover”. “Que no s’apagui la Flama”, ha declarat el batle. A l’entrega també hi ha estat present el regidor de Política Lingüística, Sebastià Llodrà.

La Flama es podrà visitar durant els dies vinents a l’entrada de l’Ajuntament.

Són tendència