Connect with us

Societat

Algaida decideix destinar 100.000 euros a Serveis Socials, Educació i Promoció Econòmica

Algaida decideix destinar 100.000 euros a Serveis Socials, Educació i Promoció Econòmica

Per poder fer front a les noves necessitats municipals provocades per la crisi sanitària

L’Ajuntament d’Algaida va aprovar en el seu darre Ple municipal un reajustament del comptes municipals de 2020 per tal de fer front a la situació excepcional causada per la pandèmia de la Covid-19, i destina 100.000 euros a les noves necessitats en matèria de serveis socials, educació i promoció econòmica.

Aquesta partida s’ha conformat minvant bàsicament la partida de festes amb 82.000 euros. Així mateix també s’ha agafat de la partida d’activitats i excursions de la gent gran (5.000 euros) i d’actuacions o activitats que no s’han pogut dur a terme com es el cas dels concerts de la Banda de Música (2.500 euros), activitats esportives (3.000 euros) i assignacions als tres partits polítics municipals (2.500 eruos). Així mateix, cal destacar que les regidores que formen part de la Junta de Govern Local, han renunciat a la seva assignació que es destinarà a futures modificacions quan es conegui la quantitat exacte de l’estalvi.

L’acord municipal també contempla un augment de les partides d’assistència social primària amb una partida inicial de 50.000 € per ajuts a famílies necessitades i compra de material desinfectant per carrers, edificis municipals, equips de protecció, entre d’altres. Educació s’amplia amb una partida de 25.000 euros pel funcionament de centres docents per complir amb les mesures de seguretat i higiene necessàries i ajuts a escoleta i escoles d’estiu. Finalment, també s’augmenta en 20.000 € la partida pel desenvolupament empresarial i promoció econòmica atesa la voluntat d’intentar ajudar als comerços locals que s’hagin vist perjudicats per la crisi de la Covid-19.

Totes aquestes ajudes, s’afegeixen a les que es poden adherir o demanar a les administracions supramunicipals com ara es el cas del govern espanyol, Govern de les Illes Balears o Consell de Mallorca.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que des del primer moment en què es decretà l’estat d’alarma hem fet feina per fer front a aquesta pandèmia i la primera aposta, com no podia ser d’altra manera, han estat els serveis socials i les persones necessitades. Aquesta partida de 100.000 € juntament amb la resta d’ajudes d’altres administracions ha de servir per donar una empenta a serveis socials, educació i promoció econòmica”.

ALGAIDA S’ADHEREIX AL MAPA DE MUNICIPIS ORGULLOSOS

ALGAIDA S'ADHEREIX AL MAPA DE MUNICIPIS ORGULLOSOS

ALGAIDA S’ADHEREIX AL MAPA DE MUNICIPIS ORGULLOSOS

Per altra banda, en la mateixa sessió plenaria també es va decidir una declaració institucional per formar part del Mapa de Municipis Orgullosos, iniciativa de l’associació Ben Amics.

La moció és de suport al desenvolupament, respecte i visibilització de la diversitat sexual i de gènere, fent palesa la llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar la LGTBI fòbia.

 

Són tendència