Connect with us

Opinió

El mar immaculat de Porto Cristo i els seus contrasts

El mar immaculat de Porto Cristo i els seus contrasts

La natura ha tornat al seu estat pur i natural, fruit del confinament humà, mentre que els anomenats “yupiyayas” resten, de moment, adormits

El mar immaculat de Porto Cristo, es Port, ens ofereix una imatge de postal dels anys 60. Malgrat petits incidents del clavegueram mai resolts, les aigües són transparents, netes i segons el dia i l’hora ofereixen un ventall de colors indescriptibles. Contemplar el mar mai deixa indiferent a ningú per poc sensible que sigui.

A la vorera de la platja si poden trobar cornet, els peixets juguen alegrement i enrevolten els turmells dels pocs banyistes que s’atreveixen a pegar un capficó a correcuita per desempallegar-se del primer cop de fredor salada. Els eriçons s’han tornat instal·lar al seu hàbitat natural, als roquissars de les tenasses, cohabitant amb els crancs peluts, tot desafiant possibles desaforats. La natura ha tornat al seu estat pur i natural en poc temps, és una conseqüència del confinament i una lliçó que cal aprendre.

El mar immaculat de Porto Cristo i els seus contrasts

La natura ha tornat al seu estat pur i natural en poc temps, és una conseqüència del confinament i una lliçó que cal aprendre.

Ho comentava el darrer pescador artesà de pops que diàriament i de matinada vetlla arran del moll i pantalans per si pot endur-se’n qualque exemplar cefalòpode a la cassola. Diu que les destria molt millor d’ençà de la netedat de les aigües, abans brutes d’olis i restes de combustible. Convé aprofitar!.

Al Mollet, ben davant l’oficina de Juntes de Ports, resten atracats, aparcats i adormits els vaixells de transport regular (o irregular?) de turistes, els coneguts popularment com a “yupiyayas”. Com podeu observar a les fotografies són 6 grans construccions marines que semblen “Tallahams” ó “Anjoves” gegants, el peix depredador més gran del Mediterrani.

Aquests vaixells, ara adormits, si bé no ignoren els humans dintre seu, freqüenten les superfícies i els bancs de sorra al llarg de la zona costanera del Llevant, deixant petjades contaminants a tota hora. Com els peix "anjova" són depredadors n

Aquests vaixells, ara adormits, si bé no ignoren els humans dintre seu, freqüenten les superfícies i els bancs de sorra al llarg de la zona costanera del Llevant, deixant petjades contaminants a tota hora. Com els peix “anjova” són depredadors nats i agressius.

Aquests vaixells, ara adormits, si bé no ignoren els humans dintre seu, freqüenten les superfícies i els bancs de sorra al llarg de la zona costanera del Llevant, deixant petjades contaminants a tota hora. Com els peix “anjova” són depredadors nats i agressius, ho diuen els biòlegs marins i els banyistes que sofrim llurs envestides i males olors.

Així que ja ho sabeu amics i amigues, gaudiu de la natura, de la netedat natural de les aigües del nostre entorn, treis les canyes de pescar i feis com el darrer pescador romàntic de pops del Port.

Salut i bon estiu!.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de Manacor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència