Sant Llorenç començarà a formar i oferir parcel·les per a l’agricultura ecològica a persones en risc d’exclusió perquè potenciïn les seves capacitats i millorin la seva situació laboral
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha creat 42 horts urbans a una parcel·la ubicada a les voltants de l’auditori de sa Màniga que posa en marxa un projecte de formació en inserció sociolaboral de persones en situació de dificultat o d’exclusió social.
Aquests horts urbans estan situats a Cala Millor i pretenen donar formació tant a homes com a dones en atur, de qualsevol nacionalitat, que estan en una situació difícil per
trobar feina, que compten amb un nivell d’estudis de grau mitjà o inferior i que vulguin ampliar els seus coneixements per tal de millorar la seva situació sociolaboral.
Aquesta setmana s’han obert els primers horts i s’han presentat a la ciutadania amb l’objectiu de seguir obrint-los tots al llarg d’aquest i l’any vinent.
Per començar, en total, ara hi ha 15 parcel·les i cinc usuaris. Tots els usuaris, excepte un d’ells que és un veïnat de la zona, estan tutelats pels Serveis Socials municipals
“La idea és ara fer una prova pilot fins a final any per saber com responen els usuaris i després treure a concurs el conreu de les parcel·les”, explica la regidora de Serveis Social, Maria Galmés.
L’objectiu és que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) aporti els monitors i tècnics per poder dur a terme aquests cursos, i les persones en risc puguin millorar la seva situació laboral.
Els horts urbans a més de produir aliments per al consum propi tenen una finalitat social, integradora, educativa, d’oci, ambiental i participativa i la idea ja s’ha dut a terme amb èxit a altres municipis de l’Illa.