Connect with us

Artà

Capdepera i Artà exigeixen consens sobre una futura ampliació del Parc Natural de Llevant

La zona dunar de Cala Agulla i Cala Mesquida podrien passar a fomar part del Parc

El batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Víctor Martínez, i dos regidors de Més per Capdepera, s’han reunit avui capvespre amb el Director general d’Espais Naturals del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, i el Director General de Pesca, Joan Mercant, per resoldre dubtes sobre una possible futura ampliació del Parc Natural de Llevant i l’entrada de Capdepera dins el Parc.

La reunió ha estat simplement informativa i s’ha deixat clar que hi ha d’haver consens municipal i entre els ajuntaments implicats, en aquest cas Artà i Capdepera, perquè la Conselleria comenci a treballar en una possible ampliació.

Després de la reunió els assistents, als quals se’ls hi ha sumat un regidor del PP, han fet una visita a la zona dunar de cala Agulla per veure in situ una de les zones protegides que formarien part del Parc en cas d’ampliació. L’altra zona és cala Mesquida. Les dues zones són Xarxa Natura 2000 pel sistema dunar que tenen; concretament són LIC i ZEPA.

Per part del batle ha comentat que es continuarà estudiant i resolent dubtes sobre una possible ampliació però que s’ha d’arribar a un consens entre tots els partits. Ha dit que no hi ha un terminis marcats.

Que els sistemes dunars de Cala Agulla i Cala Mesquida formessin part del Parc Natural de Llevant suposaria major recursos i major protecció per les dues zones.

Són tendència