Connect with us

Actualitat

El coronavirus esborra bona part de les festes populars de l’estiu a Mallorca

Festes populars Mallorca

Els ajuntaments estudien diverses alternatives, que en cap cas suposaran aglomeracions de gent

“Les festes d’aquest estiu no es podran celebrar de la manera que estem habituats tradicionalment”, ha declarat aquest dimecres el president de la FELIB, Antoni Salas, sobre la proposta de l’entitat perquè es desenvolupin activitats alternatives en els municipis, adaptades a les mesures de seguretat i prevenció a seguir en la situació d’emergència sanitària per la Covid-19.

Davant aquesta situació, un total de 33 municipis de les illes s’han adherit a l’acord proposat per la Federació d’Entitats Locals de Balears per a seguir unes pautes de seguretat davant la situació d’alarma sanitària i evitar aglomeracions en la celebració de les festes patronals.
El protocol recull que la principal recomanació és evitar les aglomeracions perquè dificulten mantenir la distància de seguretat personal i el control del seu compliment. Els distints ajuntaments estudien diverses alternatives, que en cap cas poden suposar aglomeracions de gent. S’estudien diferents possibilitats i i la manera d’adaptar-les a les noves circumstàncies. Es recomana, principalment, evitar animar a la gent a desplaçaments massius.

El document recomana que cada consistori consensuï al màxim les activitats que desenvoluparan i modifiqui els protocols d’acord amb la situació i la realitat del municipi.

Són tendència