Connect with us

Actualitat

Joan Llodrà sona per a substituir a Caterina Mas en el Consell de Mallorca

Joan Llodrà sona per a substituir a Caterina Mas en el Consell de Mallorca

El polític de Manacor guanya opcions davant la possibilitat que Joan Verger i Kika Coll, que ja ocupen càrrecs de responsabilitat política, renunciïn a la vacant

Aquest dimecres s’ha sabut que l’exbatlessa de Petra i actual consellera de MÉS per Mallorca, Caterina Mas, oficialitzarà la seva dimissió el pròxim 8 de juliol davant el ple del Consell de Mallorca, on és portaveu adjunta de la formació ecosoberanista. La renúncia de Mas es faria efectiva després de conèixer-se la notícia que finalment haurà de ser jutjada per un delicte de presumpta prevaricació, durant el seu manat al capdavant de l’Ajuntament de Petra. Està acusada de donar un presumpte “tracte de favor” al seu marit, en deixar prescriure sent batlessa una sanció de 58.000 euros per una infracció urbanística en sòl rústic. Els fets van ocórrer entre els anys 2010 i 2015.

Una vegada coneguda la data en què Caterina Mas renunciarà a la seva condició de consellera insular, han començat a circular diversos noms que podrien ocupar la seva vacant. Manacor té possibilitat de veure ampliada la seva ja nombrosa representació política en el Consell de Mallorca, si finalment es confirma que seria Joan Llodrà el substitut. Militant d’Esquerra des de 1993, va ser regidor per MÉS + Esquerra a l’Ajuntament de Manacor, des de 2007 i fins a la passada legislatura. En les últimes eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig de 2019, figurava en la candidatura que encapçalada Bel Busquets en el Consell de Mallorca.

Per a què LLodrà, finalment es converteixi en nou conseller, primer és necessari que es confirmin les renúncies de l’actual batle de Montuïri, Joan Verger i de Kika Coll, actual directora general de Patrimoni de l’ens insular. Tant Verger com Coll ja ocupen càrrecs de responsabilitat política. Precisament aquesta circumstància és la que reforça l’opció de Llodrà, que ocupava el vuitè lloc de la candidatura.

L’exbatlessa de Petra i actual consellera de MÉS per Mallorca, Caterina Mas, oficialitzarà la seva dimissió el pròxim 8 de juliol

De confirmar-se la notícia, Manacor passaria a ser el municipi de l’interior de l’illa amb majoria de representants a l’ens insular. Joan Llodrà (MÉSper Mallorca) acompañaria a Bel Febrer (El Pi), Pedro Rosselló (PP), Andreu Alcover (PSIB-PSOE) i Iván Sevillano (Unides Podem).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència