Connect with us

Comunitat

No disposa Balears de llits suficients en les UCI dels hospitals en cas d’un rebrot de contagis?

Hospital de Manacor

El sindicat d’infermeria SATSE diu que la Conselleria de Salut no compleix amb les mesures urgents de prevenció i contenció exigides pel Ministeri de Sanitat

El sindicat d’infermeria SATSE ha denunciat aquest divendres que les unitats de vigilància intensiva (UCI) dels hospitals de Balears no compten amb llits suficients tal com regeixen les mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació del govern espanyol per a afrontar la crisi ocasionada pel coronavirus.

L’organització sindical ha defensat en una nota que una de les prioritats de la Conselleria de Salut i Consum ha de ser reforçar aquestes unitats davant possibles rebrots de la malaltia en els pròxims mesos i, d’aquesta manera, evitar les situacions de “caos, saturació i desbordament” produïdes a l’inici de la crisi sanitària”.

SATSE ha destacat que el govern de l’estat va recomanar als territoris disposar d’1,5 o dos llits en les UCI per cada 10.000 habitants, o almenys tenir la capacitat d’instal·lar-les en cinc dies.

Segons un estudi realitzat pel sindicat, les UCI de les Illes compten amb 84 llits, per la qual cosa faltarien 88 per a arribar a la mitjana que determina el Ministeri de Sanitat per cada 10.000 habitants.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència