Connect with us

Comunitat

Als primers turistes que arribin el dilluns a Balears se’ls hauran de practicar controls de salut

Així ho dictamina l’ordre del Ministeri de Sanitat publicada en el BOE, al contrari del que havia previst el Govern

La prova pilot d’entrada de viatgers a Balears comença aquest 15 de juny i els turistes no hauran de fer quarantena, però si hauran de superar un control de salut que se’ls practicarà minuts després de la seva arribada. Així ho estableix l’ordre del Ministeri de Sanitat que aquest divendres apareix publicada en el BOE. Es preveu que arribin a les illes 47 vols amb turistes alemanys. En total i durant els pròxims dies es preveu que arribin fins a 10.900 turistes alemanys. En total, l’ordre ministerial recull 47 vols procedents de diversos aeroports alemanys, amb destinació a Palma, Eivissa i Maó, que estan programats entre el 15 i el 30 de juny.

La prova pilot té com a objectiu comprovar com funciona l’aixecament temporal dels controls fronterers interiors i la recuperació de la llibertat de circulació. Per això, es constituirà un comitè de seguiment, que es reunirà cada dos dies.

El Govern estarà obligat haver de fer un seguiment, identificació i aïllament de possibles casos positius

Segons publica el BOE aquest divendres, la normativa exigeix que tant les illes que hagin d’acollir els visitants com el seu país d’origen hauran de tenir una taxa d’atac del covid-19 per 100.000 habitants en set dies consecutius inferior als nou casos.

El Govern estarà obligat haver de fer un seguiment, identificació i aïllament de possibles casos positius.

Són tendència