Connect with us

Actualitat

Tanquen la platja de Porto Cristo per ‘contaminació microbiana’

Tanquen la platja de Porto Cristo per una 'contaminació microbiana'

Ha estat col·locada la bandera vermella

L’Ajuntament de Manacor ha decidit prohibir banyar-se a la platja de Porto Cristo per contaminació de l’aigua. S’han detectat nivells alts d’un bacteri fecal que està sent analitzada. La bandera vermella, que prohibeix banyar-se, llueix a la platja des de primera hora d’aquest matí.Ara haurà d’estudiar-se els motius que han provocat aquesta contaminació.

Aquest episodi de contaminació, que no s’havia donat des de fa anys en aquesta platja, podria estar relacionat amb les últimes pluges d’aquesta setmana, que podrien haver arrossegat pels desguassos una mica de brutícia. La mesura també ha afectat a la zona del Club Nàutic.

L’Escherichia coli (E. coli), sembla ser l’origen del problema

L’Escherichia coli (E. coli), és una de les contaminacions més comunes. L’origen està en els excrements i orines, que a causa de les pluges, són arrossegades i no dóna temps al fet que siguin tractades per les depuradores. D’aquesta manera, acaben en la mar sense haver superat els controls de qualitat necessaris. Sol ser un problema molt habitual a les platges urbanes, com és el cas de Porto Cristo.

Falta de neteja

Per altra banda, alguns usuaris també han denunciat en les últimes hores la falta de neteja i manteniment del lloc, on poden apreciar-se pedres de considerable grandària que s’haurien desprès de la paret que separa el passeig de la Sirena de la platja. Algunes escales d’accés també presenten deficiències importants que suposen un veritable perill per als usuaris.

Alguns usuaris també han denunciat en les últimes hores la falta de neteja i manteniment de la zona

Platja de Porto Cristo presenta desperfectes.

Algunes escales d’accés a la platja presenten deficiències importants que suposen un veritable perill per als usuaris.

Són tendència