Connect with us

Actualitat

Nit de Sant Joan amb molta calor i alt risc d’incendis forestals

Alguns ajuntaments podrien prohibir emprar elements pirotècnics

La nit de Sant Joan obri popularment les portes de l’estiu de bat a bat. I enguany, més que mai. L’ambient serà ben càlid durant tota la nit i matinada. Es recomana molta precaució a l’hora de llançar els petards, ja que les altes temperatures de les darreres setmanes i la manca de pluges fan que la vegetació estigui molt seca i sigui molt sensible al foc. La Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern ha enviat una carta als ajuntaments en què demana que s’estableixin mesures per evitar comportaments o situacions que puguin generar perill d’incendi forestal. Les situacions climatològiques adverses poden ser determinants per denegar les sol·licituds per emprar elements pirotècnics.

Precisament aquests factors seran presents el cap de setmana del 23, 24 i 25 de juny, en què s’espera un risc d’incendis molt alt arreu de les Illes Balears. Per això, es demana a tots els municipis que extremin les precaucions i la vigilància de la Policia Local durant el cap de setmana.

A més, també és important remarcar dos aspectes més relacionats amb la prevenció d’incendis en els quals els municipis estan directament implicats: l’ús de material pirotècnic i els accessos a cales i platges. Amb relació a l’ús de material pirotècnic, d’acord amb la normativa vigent cal sol·licitar l’autorització com a mínim sis setmanes abans de l’espectacle.

De cara a la nit de Sant Joan, si voleu veure sortir el sol haureu d’esperar fins a les 6.18 hores de la matinada.

Són tendència