Connect with us

Comunitat

El Govern repartirà 105 tones de fruita, hortalissa, carn i llet entre 18 entitats socials de les Illes

Aquestes ajudes arribaran a més de 63.000 beneficiaris

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha fet balanç, aquest dijous, de les quatre primeres setmanes de compra pública d’excedents del sector primari per a destinar-la a les entitats socials de les Balears.

La compra pública alimentària es va posar en marxa la setmana del 18 de maig. En total, durant aquestes quatre primeres setmanes s’han comprat 105.032 quilos de producte local als productors. Es tracta de 34.448 quilos de fruites i hortalisses, 7.994 quilos de carn i 62.590 litres de llet. Aquests productes s’han comprat a productors de les Balears per valor de 92.900,81 euros. Les fruites i hortalisses s’han comprat per una quantitat de 25.848,37 euros; la carn, per 31.376,17 euros; i la llet, per 35.676,3 euros.

Juntament amb la conselleria d’Afers Socials es coordinen les entregues d’aquests productes, que arriben, avui dia, a més de 63.000 beneficiaris de les illes. Algunes d’aquestes persones es beneficien d’una o més entitats socials.

Fins a deu productors de fruita i hortalissa, carn i llet de les Balears s’han inscrit en el programa de compra pública alimentària amb finalitats socials i són els que actualment entreguen excedent de producte local a les entitats. En el cas de Mallorca, són set empreses (quatre de fruites i verdures, una de llet i dues de carn).

Agricultura té previst adquirir excedent als productors fins a un màxim del 15 % dels volums que han comercialitzat en campanyes anteriors. Els preus de compra dels productes estan determinats per l’Observatori de Preus, de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, i en cap cas s’abona cap producte per sota del preu de cost. En el cas dels productes ecològics, el preu s’incrementa en un 25 %.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència