Connect with us

Actualitat

“Potser ha arribat el moment que des del Bloc ens replantegem les aliances postelectorals”

"Potser ha arribat el moment que des del Bloc ens replantegem les aliances postelectorals"

La formació ecosobiranista de Felanitx lamenta la postura dels seus socis de govern (El Pi i PSOE) entorn al nou Decret de mesures urgents de protecció del territori

L’últim ple celebrat per l’Ajuntament de Felanitx encara dur coa, per moltes i diferents raons. A la polèmica entre el batle, Jaume Monserrat, i els membres del PP en el Consistori, els integrants del Bloc per Felanitx tampoc van quedar del tot satisfets amb alguns acords adoptats pel ple i posa de manifest importants discrepàncies amb els seus socis de l’equip de govern.

Mitjançant una nota de premsa, el Bloc per Felanitx considera que “a la plenària del passat dilluns, el medi ambient a Felanitx va sortir derrotat”. Fan esment a les mocions presentades pel PP i El Pi que pretenien que el Consistori, en sessió plenària, es pronunciés sobre el Decret Llei 9/2020 de 25 de maig de mesures urgents de protecció del territori de les Illes Balears. Les mocions no eren favorables a l’aplicació de la mesura urbanística proposada des del Govern.

Segons el Bloc, “aquest decret llei introdueix una sèrie de mesures de protecció del sòl rústic en el marc de l’emergència climàtica. No cal dir que a Felanitx és més necessari que enlloc que la construcció torni a les zones urbanes per reformar habitatges ja existents i deixi d’urbanitzar foravila“. En la seva opinió, “és el gir que demanen l’economia i el medi ambient”.

El Bloc per Felanitx considera que “a la plenària del passat dilluns, el medi ambient a Felanitx va sortir derrotat”

Els regidors del PP, El PI i Vox varen votar a favor de la moció, mentre que els representants municipals de Podem i PSIB-PSOE van optar per l’abstenció, fet que els membres ecosobiranistes qualifiquen “especialment dolorós” i que qüestionen dient “dos grups municipals locals amb una sensibilitat ambiental encara menor que la dels seus companys al Govern. La defensa del medi ambient no va amb ells”, afegeixen. El Bloc va ser l’únic partit que va votar en contra de la moció presentada.

Crida especialment l’atenció l’últim paràgraf del comunicat del Bloc, que pot arribar a ser interpretat com una espècie d’amenaça vetllada contra els seus dos socis de govern en el Consistori de Felanitx (El Pi i PSIB-PSOE), donades la divergència de postures polítiques en assumptes que ells cataloguen de “vitals”. “Potser ha arribat el moment que des del Bloc ens replantegem les aliances postelectorals. Una cosa és que maniobrin per evitar que surtis a la foto i l’altra que les línies mestres siguin divergents”, conclouen.

Són tendència