Connect with us

Actualitat

Demanen que la creu dels caiguts de Son Servera, sigui catalogada com a bé patrimonial

Demanen que la creu dels caiguts de Son Servera, sigui catalogada com a bé patrimonial

Aquesta és la petició que ha fet el partit ultradretà Vox al Consell de Mallorca

El grup insular de Vox en el Consell de Mallorca ha demanat la catalogació com a bé patrimonial per a la seva protecció de la creu dels caiguts de Son Servera, que l’Ajuntament té decidit demolir en compliment de la Llei de Memòria Històrica.

Toni Gili, en representació del partit ultradretà, ha defensat aquest dijous en el ple celebrat pel Consell de Mallorca que aquest obelisc és actualment “una referència a la concòrdia i un record a la memòria de tots els fills del poble de Son Servera”.

A judici seu, l’obelisc d’homenatge als morts del bàndol franquista de la Guerra Civil és actualment “un record a la memòria de tots els fills del poble de Son Servera que van morir defensant l’Espanya en la qual creien””. També ha defensat que el monument ja va ser desproveït de “qualsevol vestigi que pogués enaltir a qualsevol dels bàndols de la Guerra Civil, com estableix la Llei de Memòria Històrica.

La demolició està prevista en el marc d’una reforma de la Plaça de la Tercera Edat de la localitat que s’executarà amb una subvenció de 270.000 euros per part del Consell de Mallorca.

Són tendència