Connect with us

Societat

Alerta: Aquests són els bitllets falsos que circulen per Porreres

Alerta: Aquests són els bitllets falsos que circulen per Porreres

Alguns veïnats han denunciat aquest fet en les xarxes socials

Alguns veïnats del poble han donat la veu d’alerta mitjançant les xarxes socials. Han alertat sobre l’existència de nombrosos bitllets falsos, principalment de 20 i 50 euros, que intenten fer passar per vàlids a l’hora d’efectuar compres en comerços del poble.
Es recomana examinar els bitllets abans d’acceptar-los.

Les tècniques per detectar si un bitllet és fals

Si observem el bitllet a contrallum hi ha diversos elements de seguretat que indiquen la seva autenticitat:

Marca d’aigua: forma part del paper i no està pintada. 
Fil de seguretat: és una banda més fosca on hi ha el símbol de l’euro i el valor del bitllet en caràcters blancs i reduïts. 
Holograma: són imatges i colors diferents en funció del moviment que li fem al bitllet. En els bitllets de valor més alt (50, 100 o 200) l’holograma té una conformació interior més complexa.
Motiu de coincidència (valor numèric): el valor numèric apareix imprès a les dues cares amb traços discontinus que es complementen i formen la xifra. És l’element que costa més de falsificar perquè les fàbriques de moneda i timbre elaboren les dues cares a la vegada. En canvi, els falsificadors primer fan l’anvers i després el revers, de manera que la coincidència no és total. 

Al revers del bitllet apareix una banda daurada que mostra el seu valor i el símbol de l’euro. També cal fixar-se en la xifra, que canvia de color i passa del morat al verd oliva o marró.

Són tendència