Connect with us

Vist a les xarxes

Pot un bar cobrar-te un euro, explícitament, per “servei Covid”?

Pot un bar cobrar-te un euro, explícitament, per "servei Covid"?

La imatge s’ha viralitzat en les xarxes socials i les organitzacions de consumidors ja han dit la seva

S’ha viralitzat una foto d’un tiquet d’un suposat bar de les Canàries que cobra per la desinfecció i el “servei Covid-19”. És legal que aquestes despeses es repercuteixin en el client?.

Alguns usuaris posen en dubte que la factura sigui certa, ja que l’IVA que hi apareix no és el que s’aplica a la restauració a les Canàries. Però malgrat això, la imatge ha obert el debat i algunes associacions de consumidors han aprofitat per informar la ciutadania sobre si es pot o no repercutir al client un “servei covid”. I és que altres usuaris informen de cobraments extra en alguns establiments a canvi d’estris de plàstic tal com requeria la llei en les fases de la desescalada.

Què diu la llei? Ens poden cobrar un euro de més, al bar o a la perruqueria, per fer-nos un servei “covid” i, per tant, fenr-nos pagar les despeses que té l’establiment?. Les organitzacions de consumidors ja han dit la seva.

FACUA-Consumidors en Acció ha fet un comunicat i adverteix que cobrar un suplement per les despeses ocasionades per la Covid-19 és il·legal. “Resulta tan il·lícit com que abans de la pandèmia cobressin un extra per netejar la taula o pel fet que els cambrers vagin d’uniforme”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència