Connect with us

Actualitat

Santanyí lidera el nombre de banderes blaves a Mallorca

Santanyí lidera el nombre de banderes blaves a Mallorca

Cala Gran de Cala d’Or recupera el distintiu, i en total el municipi n’aconsegueix cinc

La Bandera Blava que atorga la Comunitat Europea a les platges que reuneixen les condicions òptimes de seguretat i sanitat, tornen a certificar la qualitat de les platges de sa Font de n’Alis, que forma part del Parc natural de Mondragó, Cala Santanyí, Cala Llombards, que les mantenen de l’any passat, la platja de s’Amarador, que repeteix distintiu. A més, la platja de Cala Gran a Cala d’Or la recupera després que l’any passat la perdés perquè els resultats de les analítiques que fa la Conselleria de Medi Ambient, fan arribar massa tard.

D’aquesta manera, són cinc les platges de Santanyí que reben el reconeixement, sent l’únic municipi de l’illa de Mallorca que rep aquest nombre de distintius. A les Illes Balears, només el municipi de Santa Eulàlia del Riu, a Eivissa, també ha arribat a aconseguir cinc banderes blaves.

El regidor de Turisme i Platges de Santanyí, Rafel Batle, s’ha mostrat molt satisfet d’haver aconseguit augmentar en una bandera blava el resultat de l’any passat: “el fet de tenir la bandera blava és sinònim de qualitat, i això és el que nosaltres volem oferir. I ser el municipi de Mallorca amb més distintius ens indica que estem fent les coses bé. El nostre objectiu sempre ha sigut que quan puguin arribar visitants a la nostra costa valorin l’entorn i el paisatge de les nostres platges i que a més ho respectin. Si les institucions som els primers a donar exemple, també ho faran els qui vénen a passar les seves vacances o a passar el dia”.

Sa Font de n’Alis, Cala Santanyí, Cala Llombards, s’Amarador i Cala Gran a Cala d’Or, lluiran aquest estiu Bandera Blava

Per la seva banda, la batlessa de Santanyí, ha manifestat que: “la Bandera Blava és un segell de seguretat que confirma el bon estat de l’aigua de la mar, al mateix temps, que les platges compten amb els serveis sanitaris i les mesures de seguretat que contempla la normativa europea. Sabem que les circumstàncies són difícils per al sector, però la nostra responsabilitat com a Ajuntament de Santanyí és tenir-ho tot a punt per a quan arribi el moment de rebre turistes”.

La bona qualitat de l’aigua de la platja, la contractació de socorristes, els serveis de banys i dutxes, seguit d’un immillorable paisatge, han estat els elements clau perquè aquestes platges es mereixin la distinció europea.

Són tendència