Connect with us

Oci i Cultura

Jaime de Juan: Una vida de llibre per a un dels pioners del turisme a Mallorca

Jaime de Juan: Una vida de llibre per a un dels pioners del turisme a Mallorca

L’hoteler de s’Illot compte al periodista Antoni Ferrer vivències personals i empresarials, que seran publicades aquest estiu

L’hoteler de s’Illot, Jaime de Juan i Pons, narra una part de la seva vida en un llibre que apareixerà aquest estiu i que es publicarà en format entrevista realitzat i transcrit pel periodista i editor de la revista ‘Perlas y Cuevas’, Antoni Ferrer Vallespir, i que estarà il·lustrat amb més d’un centenar de fotos.

Jaime de Juan té 80 anys i una memòria prodigiosa i moltes vivències per a comptar. Va néixer a Sóller, va viure els primers anys a Palma i també a Paguera i als 23 anys es va traslladar a un incipient s’Illot en el qual encara estava tot per fer.

En el nucli costaner de Manacor, va construir l’hotel Playa Moreya en el qual ha girat tota la seva vida i la seva passió. Va ser un dels pioners del turisme a l’illa. Domina sis idiomes, va ser un dels fundadors i president de la Federació Hotelera de Mallorca i també fundador de l’Associació Hotelera de s’Illot-Cala Moreya. Va ser el promotor i organitzador de la truita més gran del món, com també el pa i l’ensaïmada. Ha estat al llarg de la seva vida actiu col·laborador de mitjans de comunicació tant escrits, televisius com a radiofònics, ha estat president de clubs esportius com el CD Manacor i un molt llarg etc. És, a més, autor del llibre “Los muertos que yo he vivido”, un recopilatori d’articles apareguts en la revista ‘Perlas y Cuevas’ a finals de la dècada dels noranta.

Jaime de Juan és la memòria viva de s’Illot i del turisme a Mallorca. El llibre recollirà les vivències d’aquest home peculiar fet a si mateix, d’interessant i gens monòtona vida. Va ser un dels protagonistes del miracle que va suposar el turisme per a tota la societat balear en les dècades dels seixanta i setanta del passat segle.

Són tendència