Connect with us

Vist a les xarxes

No baixeu la guàrdia: El virus segueix pul·lulant

No baixeu la guàrdia: El virus segueix pul·lulant

Sanitat registra 48 nous casos i cap mort en les últimes 24 hores al conjunt de l’estat

Bona part dels metges i científics consultats coincideixen que hi haurà un rebrot, al mateix temps que alerten que “si no en veiem, és que no s’està fent bé el control”. Tot i que hem aconseguit abandonar la situació de confinament general i les fases de l’anomenada desescalada s’estan imposant a bona part dels territoris, cal mantenir totes les precaucions possibles per tal d’evitar contagis. Les xifres generals, des de fa uns dies cap aquí, sembla que conviden a l’optimisme pel que fa al conjunt de l’estat. Aquest dilluns, el ministeri de Sanitat ha informat de 48 nous casos i cap mort en les últimes 24 hores.

Però, la situació no és la mateixa en termes globals. L’OMS ha alertat avui mateix que el virus està tornant a expandir-se per l’Orient Mitjà. Preocupa especialment el Iemen, un país destruït per la guerra i sense cap estructura sanitària consistent. Els Estats Units es mantenen com el país amb més casos de la Covid-19 confirmats: gairebé dos milions de contagis i 110.000 morts. Els segueix el Brasil, on el ritme diari de contagis és altíssim: només aquest passat diumenge se’n van diagnosticar 27.000 casos. El tercer estat amb més incidència de la malaltia és Rússia, seguida del Regne Unit i de l’Índia.

Ja que parlem del Regne Unit, el govern britànic ha anunciat aquest dilluns que a partir d’ara i fins a nova ordre, tots els passatgers que arribin al país estaran obligants a passar una quarantena de 14 dies.

El Regne Unit ha anunciat aquest dilluns que a partir d’ara i fins a nova ordre, tots els passatgers que arribin al país estaran obligants a passar una quarantena de 14 dies

Són tendència