Connect with us

Oci i Cultura

Sant Llorenç posa a l’abast de tothom el seu arxiu municipal

Sant Llorenç posa a l'abast de tothom el seu arxiu municipal

Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius (9 de juny), podrà ser consultat mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius (9 de juny), l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar posa en marxa la secció de l’arxiu municipal a la seva pàgina web, accessible mitjançant la següent direcció: https://www.santllorenc.es/ca/arxiu-municipal/arxiu-municipal/analisi-documents

Sant Llorenç posa a l'abast de tothom el seu arxiu municipal

Acta de la Junta de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar de l’any 1918.

La secció inclou informació sobre l’arxiu i les seves funcions, el reglament que regula el seu funcionament i els serveis que ofereix. A més, incorpora un apartat de difusió en el qual, entre altres coses, s’analitzaran, periòdicament, documents rellevants del municipi custodiats per l’arxiu. Concretament, el primer document analitzat es tracta d’una acta de la Junta de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar de l’any 1918, en el qual es recullen les mesures de prevenció acordades per combatre la grip d’aquell any. Aquest document és especialment interessant en el context de la Covid-19 en què ens trobam actualment, ja que en ell es prenen mesures de distanciament social i desinfecció que ens recorden a les preses actualment per minimitzar l’impacte del coronavirus actual.

El Consistori ha recordat que l’arxiu és un servei obert i gratuït a disposició del ciutadans.

“Els arxius custodien decisions, actuacions i memòria. Els arxius conserven un patrimoni únic i irreemplaçable que es transmet de generació en generació. Els documents són gestionats en els arxius des del seu origen per preservar el seu valor i el seu significat. Els documents són fonts fiables d’ informació que garanteixen la seguretat i la transparència de les actuacions administratives. Juguen un paper essencial en el desenvolupament de la societat contribuint a la constitució i salvaguarda de la memòria individual i col·lectiva. El lliure accés als arxius enriqueix el nostre coneixement de la societat, promou la democràcia, protegeix els drets dels ciutadans i millora la qualitat de vida.”

Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada en l’Assemblea General de el Consell Internacional d’Arxius (Oslo, setembre de 2010).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com