Connect with us

Societat

Quins canvis suposa avançar a la fase 3?

Quins canvis suposa avançar a la fase 3?

Podran reobrir els establiments d’hostaleria i restauració perquè els clients puguin consumir a l’interior (amb un aforament limitat), excepte discoteques i bars d’oci nocturn

L’avanç a la fase 3 de la desescalada implica progressos en el funcionament de bars i restaurants, hotels, comerços i activitats a l’aire lliure.

AQUESTS SÓN ELS AVANÇOS:

– S’eliminen les franges horàries i es permeten grups de fins a 20 persones.

– Els velatoris podran realitzar-se amb un límit màxim de 50 persones en espais a l’aire lliure o 25 persones en espais tancats.

– A les biblioteques podran realitzar-se activitats culturals i d’estudi, sense superar el 50% de l’aforament.

– En els museus i sales d’exposicions l’aforament serà del 50% i les visites podran ser de grups de fins a 20 persones.

– Els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais similars d’espectacles podran desenvolupar la seva activitat, si compten amb butaques preasignadas i no superen la meitat de l’aforament.

– En les activitats a l’aire lliure, el públic haurà de romandre assegut, guardant la distància necessària i no podrà superar-se el 50% de l’aforament, ni superar les 80 persones.

– Els esportistes de lligues no professionals federades podran realitzar entrenaments en grups de fins a 20 persones.

– Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris podran reobrir amb un aforament del 50% i d’un terç en les atraccions i llocs tancats.

– Els congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments no podran superar els 80 assistents.

– Els establiments i locals de jocs i apostes no podran superar el 50% de l’aforament, ni superar les 50 persones en total.

– Quant a les activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil, no superaran els 200 participants a l’aire lliure i 80 en espais tancats.

COMERÇ, HOSTALERIA I TURISME 

– Es permeten les noces i l’assistència a llocs de culte, sempre que no se superi el 75% de l’aforament fins a un màxim de 150 persones en espais a l’aire lliure o de 75 persones en espais tancats.

– Els comerços poden obrir amb un 50% de l’aforament.

– Podran reobrir els establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte discoteques i bars d’oci nocturn, sempre que no se superi el 50% del seu aforament; es permet consumir en la barra si es garanteix una separació mínima de 2 metres entre persones.

– A les terrasses a l’aire lliure es limitarà l’aforament al 75% de les taules, amb una ocupació màxima de 20 persones.

– Als hotels es poden obrir les zones comunes si no se supera el 50% de l’aforament i les activitats d’animació o classes hauran de dissenyar-se amb un aforament màxim de 20 persones i preferentment a l’aire lliure.

– Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups de fins a un màxim de 30 persones, i es permet la realització de l’activitat de guia turístic, mitjançant cita prèvia i amb grups de no més de 20 persones.

Són tendència