Connect with us

Comunitat

Mallorca passa a la fase 3

Mallorca passa a la fase 3

L’avanç, oficial a partir del pròxim dilluns, permetrà flexibilitzar la mobilitat dels ciutadans i els viatges entre illes

Mallorca, Eivissa i Menorca estaran dilluns que ve en la fase 3 de la desescalada. El Ministeri de Sanitat ha aprovat la sol·licitud del Govern, que ja va plantejar aquest avanç la setmana passada i va ser desestimada gairebé íntegrament.

L’avanç a la fase 3 permetrà flexibilitzar la mobilitat i per tant els viatges entre les illes. Fins ara la mobilitat ha estat restringida a cada illa, a pesar que Balears és un territori uniprovincial. La presidenta del Govern, Francina Armengol, serà a partir d’aquesta nova fase, la màxima autoritat sobre el procés de desescalada fins a arribar a la nova normalitat.

La conselleria de Mobilitat negociarà amb aerolínies i l’organisme d’Aviació Civil, la represa dels vols entre illes en els quals mantindrà actius els actuals controls de seguretat sanitària, com els formularis d’estat de salut i la presa de la temperatura corporal. Aquest divendres, també s’ha sabut que el ministeri d’Afers Exteriors permetrà l’arribada de 6.000 turistes alemanys a partir de la segona quinzena d’aquest mes de juny, en una operació considerada ‘prova pilot’.

 

Són tendència